20 C
Valencia

Benicàssim reparteix més de 11.600 menús a persones vulnerables des de l’inici de l’estat d’alarma

El departament de Serveis Socials ha atés 250 famílies des del passat 14 de març.

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament de Benicàssim, a través de Serveis Socials, ha distribuït més de 11.600 menús a domicili des de l’inici de l’estat d’alarma. Com ha indicat l’edil responsable de l’àrea, Rosa Mari Gil, “el departament de Serveis Socials ha redoblat els seus esforços en els més de tres mesos d’estat d’alarma i el servei de repartiment de menús a domicili es prolongarà fins diumenge que ve”. El repartiment ha comptat amb una inversió de 200.000 euros “amb l’objectiu posat a garantir una alimentació adequada, amb menús complets i saludables, a persones majors i famílies en situació de vulnerabilitat”, ha afegit l’edil. La iniciativa forma part del programa Benicàssim Et Cuida, emmarcat dins de l’estratègia global Reactiva Benicàssim que articula tota una sèrie de mesures per a fer front a la crisi sanitària, econòmica i social derivada del Covid-19.

Dins de la línia Benicàssim Et Cuida, l’Ajuntament de Benicàssim també ha incrementat les ajudes directes a les famílies, “que en primera instància poden tindre dificultat per a fer front als rebuts de lloguer, aigua o llum”, ha continuat explicant Rosa Mari Gil. Fins al moment, s’han atés  250 famílies en situació de vulnerabilitat i s’han concedit 107 ajudes directes “una xifra que supera a l’aconseguida durant tot el 2019”. Per a això, la partida per a cobrir les necessitats de les famílies més vulnerables s’ha vist incrementada en 73.000 euros, passant de 77.000 a 150.000 euros.

D’altra banda, el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) també ha incrementat quasi en un 100% ja que ha passat de 95.000 a 180.000 euros.

I, dins de les mesures establides per a ajudes a les famílies més necessitades del municipi, l’ajuntament també ha creat una nova partida amb 80.000 euros per a la distribució de vals d’aliments urgents. “Des de l’inici d’aquesta crisi, el departament de Serveis Socials ha treballat perquè la situació de les persones més vulnerables no es veja agreujada”, ha afegit l’edil responsable de l’àrea que no ha deixat de parar atenció de manera presencial i ha reforçat l’atenció telefònica a través del 689589719.

Afegir que dins de Benicàssim Et Cuida es troba el Programa Coopera mitjançant el qual, l’Ajuntament de Benicàssim en cooperació i coordinació amb Creu Roja, Cáritas i San Vicente de Paúl, canalitzen el seguiment de les ajudes directes als col·lectius més vulnerables. El programa inclou un increment del 100% de les subvencions sobre el pressupost inicial aprovat, per tant, l’ajuda total d’aquest 2020 per a les entitats socials locals passa de 30.000 a 60.000 euros.

L’alcaldessa, Susana Marqués, ha volgut finalitzar dient que “el desenvolupament del projecte global Reactiva Benicàssim va començar per aquest vessant, amb les ajudes dirigides a les famílies, perquè la nostra prioritat és el benestar de totes elles i garantir els serveis mínims als col·lectius més vulnerables”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,673FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.

Detectat un brot de coronavirus en Cullera per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 86 persones contagiades i 1 ha mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’Oliva

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 128 persones contagiades i 3 han mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en Daimús per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 27 persones contagiades i 5 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià