700 noves places d’aparcament en Benicàssim durant la celebració del Rototom

La Junta Local de Seguretat ha mantingut els nivells de prevenció i actuació davant risc terrorista, garantint que s'extremen totes les mesures per a evitar qualsevol incident

L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués ha presidit la Junta Local de Seguretat que s’ha celebrat amb motiu del festival Rototom Sunsplash que tindrà lloc a Benicàssim del 16 al 22 d’agost.

A la reunió ha assistit també la subdelegada del govern a Castelló, Soledad Ten, així com els representants dels diferents cossos de seguretat, estaments d’emergències i direcció del festival.

Rovira  

L’alcaldessa ha assenyalat que “El Rototom és festival més multitudinari del nostre municipi i també el de major durada en el temps, la qual cosa significa que la seua seguretat i disposició compta amb un condicionant especial per esta durada prolongada que fa estar vigilants i en actiu a tot el dispositiu durant 8 dies consecutius”.

Com han explicat els responsables del dispositiu de seguretat, tant la seguretat privada del festival, com els cossos públics han activat un sistema de control i vigilància que s’ajudarà per videovigilància per a supervisar el que puga succeir en algunes zones més delicades com les acampades.

A més, també està tot preparat dins del recinte en matèria de salut pública amb atenció permanent de metges, ATS i ambulàncies. I, per descomptat, també estarà actiu el Punt Violeta de prevenció d’agressions sexistes que es desenvolupa en coordinació amb Cruz Roja.

Dispositiu de mobilitat ampliat
De nou, un dels aspectes més importants per a la celebració del Rototom, és la mobilitat dels assistents. S’ha consolidat el nou sistema, d’accessos al recinte de festivals a través de la carretera del Desert de les Palmes.

Però a més, com ha explicat l’alcaldessa, en esta edició s’han habilitat fins a 700 places més d’aparcament públic i gratuït perquè els assistents al festival puguen deixar a prop els seus vehicles. I d’igual manera, s’han millorat també els accessos al pàrquing de persones amb discapacitat.

D’altra banda, s’ha mantingut el dispositiu restringit de mobilitat per la zona de la nacional 340, per on només podran accedir els membres de producció, staff, proveïdors, músics i bus. La resta hauran de dirigir-se als pàrquings habilitats en la zona oest.

L’aforament màxim previst pel festival ascendeix a 25.000 persones, encara que s’espera que el dia de major afluència siga el dissabte 18 d’agost.

Després de les últimes notícies aparegudes que dictaven a Benicàssim com un dels objectius terroristes, segons el sumari de la investigació de l’atemptat de les Rambles, l’alcaldessa ha assenyalat que “el nostre compromís és la seguretat amb els assistents.

Per descomptat, no podem dir que no passarà res amb una seguretat del 100%, però sí que podem garantir que el dispositiu de seguretat està pensat per a actuar amb màxima eficàcia en qualsevol situació” A més, ha afegit que “no volem que s’alarme a la població. La gent ha de ser capaç de gaudir de la nostra llibertat d’assistir als grans esdeveniments amb seguretat. Esta és la nostra obligació. Per això el nostre treball serà més acurat un any més, per a garantir als ciutadans que poden assistir tranquils al Rototom”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela