Benicàssim aposta per programar 7 rutes guiades per a públic familiar per Setmana Santa

Per a participar els interessats hauran d'inscriure's prèviament en les oficines de turisme i reservar ja que els aforaments són limitats.

La regidora de turisme de Benicàssim, Elena Llobell, ha presentat el programa d’activitats que l’ajuntament ha preparat com a oferta especial per als visitants que decidisquen triar Benicàssim com a lloc per a gaudir de les vacances de Setmana Santa i Pasqua.

Enguany, la programació se centra en el turisme familiar, més abundant en aquestes dates en la localitat benicense, per la qual cosa, s’ha preparat un programa de rutes guiades i algunes teatralizadas, dirigides a tota la família.

Rovira  

Llobell ha destacat que “la demanda que rebem en aquests dies se centra en famílies que acudeixen a la nostra ciutat a gaudir del bon temps i per això hem volgut fer una programació en la qual tots puguen participar i que siga gaudida per pares i fills. Benicàssim ajusta la seua oferta als públics que rep i la Setmana Santa, a més de la programació religiosa i el festival Sansan, creiem que hem de complementar-lo amb una oferta per a tota la família com són aquestes visites per a xiquets i majors”.

La programació de les rutes començarà diumenge que ve 14 d’abril i acabarà el diumenge 21 d’abril amb un total de sis propostes que recorreran diferents espais de la localitat i complementen rutes culturals amb altres naturals.

Totes les activitats tenen un aforament limitat a unes 35 persones, amb la qual cosa, cal inscriure’s amb antelació per a poder participar. La reserva de plaça es pot fer in situ en l’oficina de turisme o en línia i el preu de la participació són 3 euros per persona o 1,5€ si és tarifa reduïda.

PROGRAMACIÓ

Diumenge 14 abril (12:00h): AVENTURA EN FAMÍLIA: EL TRESOR DE LES VILES DE BENICÀSSIM

Una divertida activitat en família en el passeig de les Viles. Amb una gyncana repleta de jocs i proves, que no solament mostrarà els atractius d’aquestes fantàstiques casa d’estiueig i les seues populars llegendes, sinó que aconseguirà encuriosir i l’instint més aventurer dels participants per a trobar un misteriós tresor.

Dimarts 16 Abril (10:00h): ARQUEOLOGIA EN FAMÍLIA: EL CASTELL DE MONTORNÉS

Ruta de senderisme fins al Castell de Montornés amb una divertida gyncana per a tota la família. I així, caminant per un paisatge sorprenent, descobrirem tots els secrets del Parc Natural del Desert de les Palmes mitjançant intrèpids jocs que ens levarán fins al tresor almohade. Naturalesa, cultura, jocs i família seran els ingredients per a convertir aquesta ruta en una sorprenent experiència que ens farà viatjar en el temps i en l’espai.

Dimecres 17 abril (19:00h): AVENTURA EN FAMÍLIA: LES LLEGENDES DE LA VIA VERDA DEL MAR (NOCTURNA)

Viu una experiència màgica en família endinsant-te en la Via Verda més bonica del Mediterrani, un passeig que discorre per l’antic traçat del ferrocarril, entre trinxeres i zones obertes amb miradors i vistes al mar, en un espai qualificat com LIC (Lloc d’Importància Comunitària), que garanteix la conservació d’aquestes zones de gran valor ambiental i paisatgístic. Així doncs , en aquest excepcional entorn, escoltarem tot tipus de contes i llegendes que ens esglaiaran.

Divendres 19 abril (12:00h) i Divendres 26 abril(12:00h): PER Als MÉS XICOTETS: EL TRESOR DE LA TORRE DE SANT VICENT (TEATRALIZADA)(Recomanada per a xiquets entre 6 i 12 anys)

T’agradaria gaudir d’una autèntica aventura pirata? Si és així, no et perdes aquesta fantàstica ruta dissenyada per als més xicotets de la casa. Una activitat en la qual, a més de conéixer la història i característiques de l’emblemàtica Torre de Sant Vicent, ens divertirem desxifrant les pistes per a trobar un misteriós tresor. Però, tranquils! Perquè, per a això, comptarem amb l’ajuda d’una parella de pirates d’allò més peculiars que, després de diversos segles, creuen tindre la clau per a recuperar el seu botí.

Dissabte 20 abril (10:00h): PER Als AMANTS DE LA NATURALESA: LES PETJADES CARMELITES

Bella ruta de senderisme per sendes de terra roja i frondosa vegetació per a descobrir l’arquitectura religiosa que els monjos Carmelites van construir en aquest paratge tan màgic. A més, visitarem el Monestir Carmelita i la seua església de la mà del Germà Carmelo, amb el qual també recorrem diferents ermites i antres per a conéixer apassionants relats com el d’una jove que es va fer passar per home per a poder entrar en l’orde Carmelita o el de Fra Bartolo , al qual li encantaven les plantes aromàtica del parc natural i pel qual la muntanya San Miguel també es coneix com a Muntanya Bartolo. Al seu torn, albirarem tot un espectacle natural amb vista a escarpades muntanyes que trenquen el blau del mar Mediterrani.

Diumenge 21 abril (12:00h): PER Als AMANTS DE LA CULTURA: LES VILES DE BENICÀSSIM (TEATRALIZADA)

Viatja a través del temps i submergeix-te en el glamurós estiu de principi del segle XX amb divertits personatges que ens sorprendran al llarg de tota la visita. Amb ells, passejarem per la història i riurem amb les anècdotes que ens contarà el nostre guia, des del denominat “Infern” fins a la “Cort Celestial”. Al mateix temps, coneixerem diferents construccions modernistes amb una exuberant arquitectura i uns jardins romàntics, assossegats i molt originals. T’apuntes al viatge?

PublicitatJuega Limpio Orihuela