Benicàssim supera el mal temps i tanca festes amb gran èxit de participació

El regidor de Festes, Arturo Martí, apunta que pese al mal temps, sobretot durant les jornades del diumenge 19, dilluns 20 i dimarts 21, s'han celebrat pràcticament el 90% de les activitats previstes.

PublicitatAVL

Pot ser fóra la inconfusible olor del sofregit de les paelles del divendres o les ganes dels més menuts de lluir les seues disfresses, o la il·lusió dels veïns perquè res els “aiguara les celebracions però les festes de Sant Antoni i Santa Àgueda que han conclòs, Benicàssim després d’onze intensos dies, han registrat una gran participació malgrat el temporal que va obligar a suspendre i posposar alguns dels actes previstos.

El regidor de Festes, Arturo Martí, apunta que pese al mal temps, sobretot durant les jornades del diumenge 19, dilluns 20 i dimarts 21, s’han celebrat pràcticament el 90% de les activitats, ja que actes que estaven programats per a estes tres jornades festives, com la desfilada de disfresses infantil o l’exhibició d’un Gimnàs, es van poder desenvolupar durant l’últim cap de setmana de festes. Únicament es van perdre dos dies d’actes taurins

PublicitatRovira  

Pel que fa a la carpa, el regidor de festes, apunta que ha sigut un enclavament “que ha tingut molts encerts. Ha sigut un lloc de reunió al qual podies acudir per a gaudir de les diferents activitats programades. També ha sigut un lloc de refugi de les inclemències del temps i la ubicació també ha sigut positiva quant a què ha sigut menys molesta que altres llocs destinats a celebrar les festes. Estiga o no estiga en este enclavament en futures festes patronals”.

Tot i això, en un exercici d’autocrítica, Martí també reconeix que hi ha certs detalls, “com l’altura de la carpa, que es pot millorar, sobretot per al muntatge de les orquestres”. De fet, Martí apunta que la idea és “que a l’any que ve hi haja de nou carpa per a les festes de gener. És un format que ha agradat a la gent, els veïns ho han entés com un lloc festiu”.

Quant al balanç d’actes taurins, la setmana taurina s’ha saldat amb dos ferits lleus, de 68 i 70 anys, cap d’ells ferit per asta de bou.

Amb tot, el responsable de festes ha volgut agrair “l’esforç realitzat per la comissió de festes, però també la gran dedicació per part de la brigada municipal, Policia Local i els funcionaris que han tingut a veure amb l’organització de les festes. Ningú està preparat per a un temporal perquè no saps les dimensions que pot tindre i han tingut treball extra i és d’agrair que hagen estat sempre amb bona cara acostant el muscle per a poder realitzar tots els actes. No puc deixar d’agrair el seu esforç perquè Benicàssim, els seus veïns i els visitants, han pogut gaudir de les festes tan bé com siga possible”

“Realitzar el 90% dels actes malgrat que el temporal no és casualitat, i això és gràcies al treball i la implicació de tots i la bona capacitat de resposta”, hi ha conclòs el regidor.

Capítol a part mereix com sempre el Dia de les Paelles que “supera sempre les expectatives. No hi ha hagut cap incident que poguérem tindre a tots els nivells, com a seguretat o organització. Ha sigut una de les millors edicions desenvolupades i a més, el bon temps que va fer divendres passat va derivar en què els veïns tenien moltes ganes de gaudir”, apunta l’edil.
Tampoc es van registrar albarulls, ja que la gent de fora del municipi “va tindre un comportament global molt bo i es va estar al que s’havia d’estar: a gaudir de la festa”.

Amb tot, Martí va més enllà i busca possicionar turísticament esta festa encara més amunt. “El resultat d’este Dia de les Paelles ens dóna energia per a següents edicions i anar més enllà, poder aconseguir el següent escaló i arribar a aconseguir la distinció de Festa d’Interés Turístic Nacional, i en un futur arribar a ser Internacional”, comenta Martí