9:16 am - Saturday, 15 August 2020

Benicàssim aprova el projecte bàsic de remodelació del carrer Torre Sant Vicent

- Publicidad -Reciplasa
SaguntaEscena
L'Alcora
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

Millorar la capacitat d’adaptació de les ciutats al Canvi Climàtic i promoure l’ús d’estructures verdes en els seus plans urbanístics, és l’objectiu dels plans europeu Life. Benicàssim se sumisca a esta iniciativa amb l’engegada del projecte Life-CERSUDS. Aquest projecte, que suposarà la remodelació del carrer Torre Sant Vicent, incorpora el desenvolupament i implementació d’un demostrador urbà fabricat principalment amb ceràmica de baixa qualitat.

Susana Marqués, alcaldessa de Benicàssim ha assenyalat que “el nostre municipi ha demostrat constantment la seua preocupació pel creixement i desenvolupament sostenible i est és un pas més en este compromís. Volem demostrar que les ciutats som capaces d’engegar sistemes innovadors que servisquen d’exemple a altres municipis en el que és la reutilització de materials i també en la reutilització d’aigua”.

El projecte bàsic de l’obra s’ha aprovat definitivament en Junta de Govern esta mateixa setmana. La seua configuració consisteix en un sistema urbà de drenatge sostenible (SuDS) amb baixes emissions de carboni per a la rehabilitació d’àrees urbanes. Este SuDS, comptarà amb una superfície permeable, la pell de la qual estarà formada per un sistema innovador, de baix impacte mediambiental, basat en l’ocupació de rajoles ceràmiques amb baix valor comercial al qual s’ha denominat CERDREN.

En les passades setmanes, l’ajuntament va publicar el concurs públic de licitació de la compra del material ceràmic necessari per al projecte, ja que la seua adquisició és una de les parts de finançament que aporta el municipi.

Com han explicat els tècnics municipals, els avantatges d’este innovador sistema de drenatge permetrà: Reduir les inundacions per pluges torrencials augmentant les superfícies permeables en les ciutats. Reutilitzar l’aigua emmagatzemada durant el període de pluges per al seu aprofitament en els períodes de sequera. Reduir volums de vessament i cabals punta que acaben arribant a la xarxa de col·lectors i per tant a l’estació depuradora o al mig receptor. Aprofitar l’aigua de pluja captada per a reg de la vegetació ornamental en carrer.

I a més, de manera indirecta, disminuir emissions de CO2 associades a la fabricació dels materials de pavimentació, ja que el material utilitzat per a eixa fi és material ceràmic en estoc i amb baix valor comercial.

Finalment, el caràcter demostrador del sistema, no solament permetrà exportar a altres ciutats un model d’ús de ceràmica sostenible, sinó que a més, la seua configuració permet oferir un acabat estètic de qualitat, ja que per la seua col·locació i disposició, s’evita en gran manera la formació de tolls en els carrers augmentant la comoditat i seguretat de la via pública en temps de pluja.

L’alcaldessa de Benicàssim ha posat de manifest la importància que “les ciutats fem este tipus d’apostes que significa avançar en la creació de municipis amb millor qualitat per als ciutadans i que repercuteix en l’economia local, ja que redueix la despesa en consums i manteniments. Benicàssim és pionera en este projecte i pretenem seguir en esta línia d’innovació urbana que ens situe com a exemple en tota Europa de política de desenvolupament respectuós amb el medi ambient i en prevenció del canvi climàtic”.

Pressupost

La remodelació en esta fase abastarà el carrer Torre Sant Vicent en el tram fins al carrer Tramontana. En total es rehabilitarà una superfície de 3.209,41 m² .
El pressupost de l’obra ascendeix a 647.794,94 euros dels quals, l’ajuntament aporta solament 110.000 euros, ja que compta amb un important finançament de la Unió Europea pel seu caràcter ambiental i innovador.

Socis tecnológics, urbans i acadèmics

LIFE CERSUDS (Ceramic Sustainable Urban Drainage System- Sistema Ceràmic sostenible de drenatge urbà) és una iniciativa d’innovació urbana i ceràmica que uneix a l’ajuntament de Benicàssim amb l’Institut de Tecnologia Ceràmica com a soci tecnològic, juntament amb el Centre Ceràmic de Bolonya (CCB-Itàlia), CHM Obres i Infraestructures, S. a., Universitat Politècnica de València (UPV), el Centre Tecnològic dóna Cerâmica i do Vidro (CTCV-Portugal) i l’empresa Trencadís de Sempere, S.L.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

La Comunitat suma 485 nous contagis, la xifra més alta des del 29 de març

Els nous casos són 37 a la província de Castelló, 97 en la d'Alacant, 347 a la província de València i 4 sense assignar.

Sanitat detecta un brot de coronavirus a Aldaia per una reunió social

La Consellera de Sanitat ha comunicat que es tracta de almenys 5 casos confirmats per un origen social.

Declarat un brot de coronavirus a Massamagrell

La Consellera de Sanitat ha comunicat que es tracta de almenys 5 casos confirmats per un origen social.

Detecten un brot de coronavirus a una empresa de Dénia

La Consellera de Sanitat ha comunicat que es tracta de almenys 3 casos confirmats per un origen laboral.

Sanitat detecta un segon brot de coronavirus a Vinaròs

La Consellera de Sanitat ha comunicat que es tracta de almenys 3 casos confirmats per un origen social.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià