26.3 C
Valencia

Les platges de Benidorm són segures i amb bandera blava

La localitat costanera ha apostat pel procés Platges Segures, garantint la màxima seguretat sanitària contra el coronavirus a les seues platges de Llevant, Ponent i Mal Pas. Per això, les ha parcel·lades per a assegurar la distància social i l'aforament màxim és del 50%.

- Publicitat -AVL

Benidorm s’ha posicionat com una destinació segura per a aquestes vacances d’estiu, amb la campanya Platges Segures, un treball conjunt de les les regidories de Turisme, Seguretat Ciutadana i Emergència, Policia Local, Urbanisme i Enginyeria, les empreses concessionàries i la Fundació Visit Benidorm.

Un de les destinacions turístiques referent de la Comunitat Valenciana i opció preferida de turistes nacionals i internacionals es presenta com un espai segur tant per a residents com visitants. Tant és així que la reobertura de les seues platges el passat 15 de juny va vindre donada amb unes mesures exhaustives de protecció i seguretat contra el coronavirus i que, en principi, es mantindran durant tot l’estiu.


Vídeo promocional Benidorm Platges segures

Les conegudes platges de Ponent, Llevant i Mal Pas, estan parcel·lades en quadrícules de 4×4 (16 m²) per a limitar la distància social, que encara que ara el Govern Central l’estableix en 1,5m. Mónica Gómez, regidora responsable de Platges ha explicat que a Benidorm continuaran amb la mesura de 2m. A més, vigilen les limitacions de l’aforament amb drons, controladors i Policia Local.

Actualment, estan dividides en dos colors: blau per a públic general i verd reservades per a persones majors de 70 anys. Encara que al principi des de l’Ajuntament van anunciar que caldria fer reserva d’espai en la web municipal, de moment aqueix servei no està disponible i ho estarà o no en funció de l’afluència de gent.

Imatge de ahir de la Platja de Llevant (regidoria de Platges)

Hem creat aquest espai de platges segures amb un gran esforç, per a garantir la distància de 2m i ajudar les persones que encara tenen por d’eixir al fet que ho perden, sabent que a Benidorm vetlem per la seua seguretat.

MÓNICA GÓMEZ, REGIDORA DE PLATGES

Com les platges urbanes de Benidorm, que aconsegueixen més de 6km, tenen accés fàcil no sols a peu, sinó per mar, han establit també l’horari d’ús de 9 a 21h i limitat les entrades per a evitar aglomeracions i que no ocórrega com en altres municipis que han hagut de tancar les platges davant l’allau de gent. Respecte a les cales, Gómez ens confirma que, encara que no estaran parcel·lades per la seua curta extensió, hi haurà presència policial en elles.

Les platges de Benidorm no tancaran perquè amb aquest mètode es garanteix la distància i el control de l’aforament. Les nostres platges són segures.

MÓNICA GÓMEZ, REGIDORA DE PLATGES

Serà rar veure la coneguda Platja de Llevant, en la qual normalment està abarrotada en ple estiu, a mitja capacitat. Cada temporada, en un dia normal de juliol i agost, les platges de Benidorm acullen de mitjana a uns 40.000 usuaris i ara està previst que durant tota l’època estival només estiga permés la meitat de l’aforament. Òbviament, el nombre d’hamaques a les platges també s’ha reduït com a mesura preventiva.

“La imatge de Benidorm de no cabre una agulla en platja de Llevant no es donarà. Venim d’una pandèmia i cal actuar amb prudència, com ho han fet la majoria de residents del municipi que han tingut un comportament exemplar”, ha explicat la regidora.

El projecte Platges Segures de Benidorm s’anirà emmotlant a la nova normalitat. Anirem adaptant les mesures oportunes, atesa la normativa del Ministeri de Sanitat i de la Conselleria de Turisme. Tot amb un objectiu clar: garantir la seguretat de turistes i residents i demostrar que Benidorm és un destí segur”, insisteix la regidora.

A més, les platges de Llevant, Ponent i Mal Pas han renovat la seua Bandera Blava, concedida per la Fundació Europea d’Educació Ambiental (FEE) , un reconeixement a la qualitat mig ambiental de les seues aigües.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,698FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Troben a Petrer el cadàver d’un home desaparegut a Ontinyent

Han trobat el cos sense vida del desaparegut en una séquia amb aigua en la partida de Santa Bàrbara de Petrer.

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.
- Advertisement -

: Valencià