Benifaió ret homenatge a la senyera en la festivitat del 9 d’octubre

Benifaió va rendir un any més homenatge a la senyera en els actes oficials del 9 d’octubre. Un gran nombre de veïns van presenciar els actes organitzats per l’Ajuntament de Benifaió per a celebrar la festivitat del 9 d’octubre.

Cap a les 11.35 h la reial senyera va descendir des de la balconada del consistori per a ser arreplegada pel portador, distinció que enguany ha recaigut en el portaveu de la formació política “Gent per Benifaió” en la primera part de la processó. El regidor del Partit Popular José Vicente Alepuz ha sigut el portador en la segona part de l’acte.

Al compàs de les estrofes de l’himne de la Comunitat Valenciana, interpretat pels músics de la Societat Artístic Musical de Benifaió, la ‘senyera’ arribava fins al portador ambientada per 21 salves per a dirigir-se immediatament a l’església parroquial on un “Te Deum” a càrrec del cor parroquial rendia honors a la bandera.

Després de l’acte religiós va tenir lloc la processó cívica presidida per la corporació municipal amb l’alcaldessa Marta Ortiz al capdavant. Al costat de la multitud de veïns que formaven part de la comitiva, la ‘senyera’ va ser trasllada fins a la confluència dels carrers Cavallers i la Creu on un xicotet monòlit assenyala el lloc per on va passar el rei Jaume I en la seua conquesta per València. En este punt, i com ja és tradicional en este dia, l’alcaldessa de Benifaió i la regidora de cultura Bibiana Piles van dipositar una corona de llorer en senyal de respecte i homenatge cap al rei Jaume I. Durant la processó els veïns van gaudir amb les danses valencianes oferides pel grup ‘Benifaió en dansa’ i el Ball dels Arquest.

En el seu discurs oficial, l’alcaldessa de Benifaió va destacar que “en un dia com avui recordem la figura de Jaume I en conquistar València i alhora el fet de dotar-nos d’institucions pròpies que sens dubte han marcat la nostra personalitat i la nostra forma de ser, una data històrica la d’avui i al seu torn festiva”. Després del discurs oficial, polítics i veïns van acompanyar a la “reial senyera” fins a la balconada per a, amb aplaudiments, presenciar la bandera fins al consistori ambientada al costat de les 21 salves.

CatalanSpanish