sábado, 18 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Benisuera recuperarà l’esplendor del seu Castell amb ajuda de la Diputació

Al voltant de les seues imponents parets s’ha alçat la vida de tot un municipi. Una xicoteta localitat situada en un entorn privilegiat, en plena vall d’Albaida. El Castell Palau dels Bellvís és la joia que Benissuera amaga entre els seus carrers, un edifici del segle XVI declarat Bé d’Interès Cultural, d’estil gòtic i de caràcter defensiu. Tot un símbol que gràcies a l’ajuda de la Diputació de València podrà recuperar tota la seua esplendor.

“És molt important traure a la llum els béns dels nostres municipis. La gent de fora ha de conéixer el nostre patrimoni i que puga ser visitat pels seus veïns. Per a açò els estem ajudant”, ha assenyalat la diputada d’Assessorament Municipal de la Corporació provincial, Conxa Garcia, en la seua visita a Benissuera amb motiu de l’assistència que la institució realitzarà al municipi per a l’elaboració del seu Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU).

Fins ara, la normativa existent en el municipi datava de 1984, quedant amb els anys completament desfasada. Amb aquest nou document mestre es posarà en ordre la situació de la localitat en matèria urbanística, de manera que es podrà dotar d’una protecció especial al nucli històric, incloent-hi un catàleg de béns i espais protegits, la qual cosa permetrà preservar el sabor i l’essència del nucli de la localitat. De la mateixa forma, a través d’un Pla Director en el qual la Diputació té previst col·laborar, es recuperarà el Castell Palau, “la guinda del poble”, en paraules del seu alcalde, Antoni Soler; una construcció al voltant de la qual s’ha desenvolupat la vida del municipi.

A més, a través del Pla General Benissuera regularitzarà l’estat de tots els habitatges de la localitat, concedint cèdules d’habitabilitat. Fins ara aquesta acció no estava permesa i existien domicilis fora de la legalitat, de manera que encara que hi havia cases en les quals vivien famílies, segons la normativa vigent no existien. “Hi ha un carrer per exemple que està fora d’ordenació i el que anem a fer és consolidar tot el que hi ha en el poble”, ha indicat l’alcalde de Benissuera.

Últimas noticias

Contenido relacionado