4:23 pm - Saturday, 4 July 2020

El Poble Nou de Benitatxell ajuda a 100 famílies vulnerables

- Publicidad -Reciplasa

L'equip de govern ha posat en marxa una quinzena de mesures socials, econòmiques i sanitàries per a pal·liar els efectes del coronavirus, que inclouen un pla de reactivació del comerç local i de foment del municipi com a segona residència.

Coronavirus
Ars Volants
València
Borriana
- Publicidad -Benicassim

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

Des que es decretara l’Estat d’Alarma, l’Ajuntament de Poble Nou de Benitatxell, va crear un pla de xoc que intentara absorbir totes les conseqüències derivades de la crisi sanitària, social i econòmica provocada pel coronavirus

Mesures socials

 • 305.500 euros destinats a ajudes de la Regidoria de Serveis Socials (entre inversió de l’Ajuntament i subvencions de Diputació i Conselleria).
 • Atenció a 100 famílies en situació de vulnerabilitat, 50 d’elles mitjançant ajudes econòmiques i les altres 50 amb assessorament jurídic. 20 d’elles han sigut derivades al Banc d’Aliments.
 • Val-beca menjador a 31 xiquets (21 famílies) que no han obtingut el bo de la Generalitat.
 • Tramitació de certificats digitals als ciutadans, perquè puguen sol·licitar altres ajudes estatals.

Mesures sanitàries

 • Test de detecció del coronavirus a tots els agents de la Policia Local i membres de Protecció Civil que hagen prestat serveis essencials.
 • Repartiment de material de protecció
 • Abans del permís d’eixides amb restriccions, establides pel Govern Central, van repartir 4.000 màscares als ciutadans de més de 60 anys i de risc
 • Repartiment de 40 ulleres de protecció, donades per un veí, a sanitaris de les residències de Xàbia
 • Desinfecció:
  2 vegades al dia en edificis municipal
  Una vegada per setmana, un tractor polvoritza els carrers del poble amb productes contra el coronavirus
  Adquisició de dues màquines especials i una generadora d’ozó.

Hem sigut molt estrictes en les labors de desinfecció, treballant a consciència en els edificis i vehicles municipals, i els llocs de major afluència

MIQUEL VALERO, ALCALDE POBLE NOU DE BENITATXELL

Mesures econòmiques

El pla d’ajuda econòmica de l’equip de govern està enfocat en tres àrees principals: Comerç Local, Turisme i Urbanisme-Mobilitat, totalment interrelacionades entre si. És més, el Poble Nou de Benitatxell es converteix així en exemple de posar en marxa un sistema d’economia circular que afavoreix a les tres, el que implica que els diners que gasten els habitants del municipi, es queda en ell.

Per a això, han creat una comissió de treball de tècnics i polítics, que treballaran conjuntament en les tres àrees.


Segons explica l’alcalde, Miquel García, el pla comporta un projecte de transformació a llarg termini. No obstant això, ja han llançat mesures a curt termini que seran efectives aquest pròxim mes de juny.

Reactivació Comerç local


Alleujament fiscal:

 • Exempció de taxes de taules i cadires per al sector hostaler
 • Exempció de taxes de llicència ambiental per a obertura de nous negocis o obres dels ja assentats
 • Ajudes dineràries per a autònoms i col·lectius més afectats, que seran donades en dos blocs al llarg de l’any
 • Ajudes no dineràries: bons en espècie per a consumir en comerços local

“Estem treballant per a ajudar a ciutadans i empreses al més prompte possible, però intentant no entrar en dèficit a l’Ajuntament. Per aquesta raó, estem sent previnguts i conscienciats”, explica García.

Turisme

Des de l’inici de la legislatura van dissenyar un pla estratègic de promoció turística que ara anirà reforçat amb un pla de reactivació local.


Volem que el Poble Nou de Benitatxell siga conegut més enllà de la bellesa de la Cala Moraig. Pretenem posar en alça els nostres productes gastronòmics i locals, i altres paratges naturals. Hem de desenvolupar un projecte turístic basat a potenciar i donar a conéixer el nostre patrimoni

miquel garcia, alcalde poble nou benitatxell

Urbanisme i Mobilitat

Per a l’alcalde, és important dotar de pressupost municipal per a solucionar problemes d’infraestructures i trànsit en el municipi, així com de comptar amb servei de públic de transport a la cala Moraig. També tenen al cap la construcció de més parcs per a continuar convertint a la localitat costanera en un pulmó verd i sostenible.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

El Centre de Tecnificació d’Alacant, referent de l’esport alacantí

José Luis Berenguer, regidor d'Esports, destaca que el conveni per al període transitori fins a 2023 àmplia les possibilitats d'ús de la instal·lació.

Alacant dona suport a 17 idees de joves emprenedors

El projecte 'Coworking Alacant' busca donar suport a idees de 17 joves emprenedors que disposaran d'un programa formatiu durant quatre mesos.

IVASS destina més de 450.000 euros per a prevenir la COVID-19

El centre especial d'ocupació ha funcionat com a centre d'operació logística per al repartiment d'estos productes en els recursos de l'entitat.

Detingut un home per fracturar el cristall d’una entitat bancària

Va propinar diversos colps amb una rajola d'obra al cristall de la porta d'accés

Segorbe destinarà 228.000 € a la recuperació econòmica

Estes ajudes s'uneixen als 201.000 € per a empreses afectades per la pandèmia del COVID-19; els 750.000 € destinats a inversió; a la suspensió de la taxa d'ocupació de la via pública amb cadires, taules, mercat i materials de construcció; i a la rebaixa de la meitat de l'impost d'obres i del 95% en la zona inclosa en el PEPRI.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià