22.2 C
Valencia

Benitatxell treballa en un nou model de gestió de les escoles esportives per a oferir un millor servei

La intenció és que siguen les mateixes associacions i clubs els qui gestionen les escoles, ajudades econòmicament per l'Ajuntament a través de convenis de col·laboració anuals.

- Publicitat -AVL

El govern del Poble Nou de Benitatxell, en coordinació amb les escoles i associacions esportives, ha iniciat un procés per a implementar canvis en el model de gestió de les escoles municipals esportives. L’objectiu és oferir un servei de major qualitat i aconseguir una major eficiència econòmica.

El model està encara en fase d’estudi, però a falta dels últims detalls, la intenció és que siguen les mateixes associacions i clubs els qui gestionen les escoles, ajudades econòmicament per l’Ajuntament a través de convenis de col·laboració anuals. Així, els clubs oferiran les classes de manera independent, sense intermediació del consistori, per la qual cosa els usuaris pagaran les quotes directament a ells.

Amb això, el que es vol és facilitar la contractació de personal especialitzat, evitar les traves burocràtiques que moltes vegades es donen en l’administració pública i que siguen els mateixos clubs els que promoguen la passió per l’esport d’una forma associativa.

“Amb esta crisi sanitària hem viscut moments molt durs que ens han fet reflexionar sobre la responsabilitat que té l’administració pública de gestionar bé els diners de tots els ciutadans, i pensem que esta fórmula facilitarà molt les coses i fiscalitzarà els diners públics”, ha assenyalat l’alcalde, Miguel Ángel García.

Durant els tres mesos que va durar l’estat d’alarma, l’Ajuntament va tindre unes despeses fixes de personal i manteniment de les instal·lacions esportives d’aproximadament 60.000 euros. Malgrat això, sense comptar amb ingressos ni prestar servei, s’han mantingut tots els llocs de treball i l’oferta esportiva. Però precisament amb la mira posada al futur i amb l’objectiu de donar solidesa a l’oferta esportiva i al mateix temps ser responsable amb els diners públics, es vol ara dur a terme este canvi. “Si tornàrem a viure una situació com la de fa uns mesos, mantenir l’oferta esportiva seria insostenible. Per això ens estem esforçant al màxim no sols per a no perdre el que tenim, sinó també per a millorar-ho”, ha reflexionat el primer edil.

Per part seua, tal com ha avançat l’edil d’Esports, Toni Colomer, en un primer moment hi haurà diversos clubs que es faran càrrec d’administrar l’oferta esportiva: dos clubs de futbol, un per al futbol base i un altre per a recuperar el club amateur d’adults, i el Club Multiesport, que abastarà atletisme, natació, esports de raqueta, karate, gimnàstica rítmica, gimnàstica de manteniment, gap, zumba i pilates.

No obstant això, des de l’àrea ja s’està treballant per a reimpulsar altres pràctiques esportives i animen als aficionats a crear noves associacions. “Volem treballar braç a braç amb els amants de l’esport perquè se senten secundats per l’ajuntament i facen el pas de recuperar modalitats que amb el pas dels anys s’han anat perdent”, ha afirmat Colomer.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,779FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Universitat Jaume I ha celebrat el solemne acte d’obertura del curs acadèmic 2020-2021

La rectora reivindica el valor de la ciència i aposta per la solidaritat en la inauguració del nou curs acadèmic

Cultura atorga el premi a la millor exposició a ‘Territorio y refugio’ de la galeria Luis Adelantado

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont ha entregat el premi

Conselleria informa dels acords en la Sectorial del Ministeri d’Educació i de Sanitat

Ahir es va reunir la sectorial i es van prendre nous acords que afecten el sistema educatiu. STEPV ha traslladat una sèrie d'incidències i propostes per a implementar urgentment

Aldaia i les muralles de València

Del 16 de setembre de 2020 al 10 de gener de 2021 al MUPA

Muro de Alcoy registra un altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 28 persones malaltes (siguen asimptomàtiques o no) i 2 han mort a causa de la malaltia.
- Advertisement -

: Valencià