22.4 C
Valencia

Benitatxell rehabilitarà l’edifici de Capelletes gràcies al programa ‘Reconstruïm Pobles’

Esta edificació que va ser adquirida el desembre de 2018 per l'actual equip de govern serà adequada per a ús d'oficines per a ús administratiu i de turisme.

- Publicitat -AVL

L’edifici en construcció i estat d’abandonament del carrer Capelletes que va adquirir l’actual equip de govern el passat desembre de 2018 a la fi serà rehabilitat. Gràcies al programa ‘Reconstruïm Pobles’ de la Generalitat, esta edificació serà habilitada per a oficines d’ús administratiu i de turisme.

El Poble Nou de Benitatxell és un dels 70 municipis de la Comunitat Valenciana que ha aconseguit entrar en ‘Reconstruïm Pobles’, un pla d’ajudes que destinarà 15 milions d’euros a la rehabilitació o adequació d’edificis municipals, carrers, places o zones d’esplai i esbarjo. En total s’han presentat més de 600 projectes provinents de més de 300 municipis de la Comunitat, i el d’adequació de l’edifici de Capelletes, situat en l’entrada al municipi des de la carretera de Xàbia, ha sigut un dels seleccionats.

Actualment, les dependències municipals es troben disperses en diversos edificis, i des de fa uns anys s’ha fet palés la necessitat d’ampliar l’espai dedicat a instal·lacions municipals. Per això va ser que a finals de 2018 es va adquirir este edifici amb les mires posades cap al futur, perquè algun dia poguera albergar la majoria d’oficines.

L’immoble compta amb l’estructura i el tancament de la façana de rajola ja realitzats, i en el seu interior les plantes són diàfanes i sense cap mena d’instal·lació. Amb este projecte es pretén concloure l’edificació i rehabilitar-la per a poder albergar estos nous usos. A més, es realitzaran millores per a l’accessibilitat i perquè siga un edifici energèticament eficient.

La idea és dissenyar un espai obert i multifuncional en el qual es puguen modificar els espais segons les necessitats. Així, la planta baixa es destinarà a una nova oficina de turisme, i les plantes superiors a departaments administratius formats per despatxos, sales de reunions, zones de treball, etc. Un altre possible ús en el futur és traslladar allí l’empresa pública PobleNet.

Durant l’any 2020 es realitzarà la redacció del projecte amb la descripció dels treballs a realitzar, i en 2021 es pretén iniciar ja les obres.

“La rehabilitació d’este edifici significa una gran millora per al municipi”, ha manifestat el regidor de Planificació Urbana, Jorge Pascual. “D’una banda, es finalitza l’edificació d’una estructura semiabandonada que dona una imatge poc estètica en un dels accessos al municipi; i per una altra, es cobreix la necessitat d’unes noves dependències municipals unificades, el cost de les quals és molt de menor que construir una nova edificació des de zero”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,705FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Troben a Petrer el cadàver d’un home desaparegut a Ontinyent

Han trobat el cos sense vida del desaparegut en una séquia amb aigua en la partida de Santa Bàrbara de Petrer.

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.
- Advertisement -

: Valencià