domingo, 14 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Benitatxell rehabilitarà l’edifici de Capelletes gràcies al programa ‘Reconstruïm Pobles’

Esta edificació que va ser adquirida el desembre de 2018 per l'actual equip de govern serà adequada per a ús d'oficines per a ús administratiu i de turisme.

L’edifici en construcció i estat d’abandonament del carrer Capelletes que va adquirir l’actual equip de govern el passat desembre de 2018 a la fi serà rehabilitat. Gràcies al programa ‘Reconstruïm Pobles’ de la Generalitat, esta edificació serà habilitada per a oficines d’ús administratiu i de turisme.

El Poble Nou de Benitatxell és un dels 70 municipis de la Comunitat Valenciana que ha aconseguit entrar en ‘Reconstruïm Pobles’, un pla d’ajudes que destinarà 15 milions d’euros a la rehabilitació o adequació d’edificis municipals, carrers, places o zones d’esplai i esbarjo. En total s’han presentat més de 600 projectes provinents de més de 300 municipis de la Comunitat, i el d’adequació de l’edifici de Capelletes, situat en l’entrada al municipi des de la carretera de Xàbia, ha sigut un dels seleccionats.

Actualment, les dependències municipals es troben disperses en diversos edificis, i des de fa uns anys s’ha fet palés la necessitat d’ampliar l’espai dedicat a instal·lacions municipals. Per això va ser que a finals de 2018 es va adquirir este edifici amb les mires posades cap al futur, perquè algun dia poguera albergar la majoria d’oficines.

L’immoble compta amb l’estructura i el tancament de la façana de rajola ja realitzats, i en el seu interior les plantes són diàfanes i sense cap mena d’instal·lació. Amb este projecte es pretén concloure l’edificació i rehabilitar-la per a poder albergar estos nous usos. A més, es realitzaran millores per a l’accessibilitat i perquè siga un edifici energèticament eficient.

La idea és dissenyar un espai obert i multifuncional en el qual es puguen modificar els espais segons les necessitats. Així, la planta baixa es destinarà a una nova oficina de turisme, i les plantes superiors a departaments administratius formats per despatxos, sales de reunions, zones de treball, etc. Un altre possible ús en el futur és traslladar allí l’empresa pública PobleNet.

Durant l’any 2020 es realitzarà la redacció del projecte amb la descripció dels treballs a realitzar, i en 2021 es pretén iniciar ja les obres.

“La rehabilitació d’este edifici significa una gran millora per al municipi”, ha manifestat el regidor de Planificació Urbana, Jorge Pascual. “D’una banda, es finalitza l’edificació d’una estructura semiabandonada que dona una imatge poc estètica en un dels accessos al municipi; i per una altra, es cobreix la necessitat d’unes noves dependències municipals unificades, el cost de les quals és molt de menor que construir una nova edificació des de zero”.

Últimas noticias

Contenido relacionado