El Poble Nou de Benitatxell no cobrarà l’ocupació de terrasses fins a 2021

L'alcalde, Miguel Ángel García, ha avançat que en unes setmanes es publicaran les ajudes econòmiques amb fons municipals per als autònoms i les petites empreses del municipi.

Este dijous a la vesprada, la corporació del Poble Nou de Benitatxell ha celebrat la sessió plenària del mes de juny. Amb l’absència una vegada més dels quatre regidors de l’oposició —és la tercera vegada que no assisteixen a un ple telemàtic—, s’ha aprovat la primera mesura del paquet d’ajudes dirigides als xicotets empresaris del municipi per a pal·liar els efectes de la crisi de la COVID-19.

Tal com recollia un dels punts del dia del plenari, s’ha efectuat una modificació de l’ordenança reguladora de la taxa d’ocupació de taules i cadires. Gràcies a esta mesura, els hostalers no hauran de pagar este cànon fins a 2021, en quedar suspesa la taxa fins al 31 de desembre de 2020.

“És la primera de les mesures que passen pel plenari per a ajudar al sector empresarial, en este cas al sector de l’hostaleria, en tot el que podem”, ha assenyalat l’alcalde, Miguel Ángel García, qui ha aprofitat per a avançar que en unes setmanes es publicaran les ajudes econòmiques amb fons municipals per als autònoms i les petites empreses del municipi. “Tenim ja preparat un esborrany de les bases per a les ajudes a autònoms i pimes que hui mateix ha sigut enviat a la Direcció General d’Administració Local de la Conselleria de Comerç per a demanar l’autorització de compatibilitat, de manera que puguem oferir-les en el municipi. Ara només queda esperar la seua aprovació”.

Entre altres assumptes, el plenari també ha aprovat una moció d’urgència perquè la sessió ordinària del 27 d’agost passe a celebrar-se el 24 de setembre, atés que agost és un mes inhàbil i molts veïns i veïnes estan de vacances. “Volem garantir la transparència i que tota la població puga accedir a la informació del plenari”, ha afirmat el portaveu de Més Benitatxell, Víctor Bisquert.

Així mateix, en l’apartat de precs i preguntes, l’equip de govern ha aprofitat per a anunciar l’esperada reobertura de la cala del Moraig, que tornarà a obrir els seus accessos el pròxim dissabte 4 de juliol després d’unes setmanes tancada per les obres que està realitzant Costes pels danys del temporal Gloria. Com ja s’ha avançat en diferents ocasions, la platja tindrà un aforament limitat d’unes 400 persones i serà necessari reservar plaça a través de l’aplicació ‘AparcarE’.

El govern local també ha celebrat el recent anunci de la rehabilitació de l’edifici de Capelletes gràcies al programa ‘Reconstruïm Pobles’, que finançarà el projecte amb 500.000 euros (250.000 euros en 2021 i 250.000 més en 2022). La nova edificació es destinarà a dotar de major espai a les dependències municipals.

L’oposició torna a boicotejar el plenari

Al principi de la seua intervenció, el primer edil ha informat, una vegada més, de la no assistència dels quatre regidors del grup municipal RED-CV al plenari telemàtic. Com ja es va recalcar en anteriors sessions, els plenaris telemàtics són totalment legals i “els realitzem d’esta manera perquè la taula del saló de plens no és prou espaiosa per a respectar el metre i mig de distància. No tenim cap interés en què se celebre d’esta manera, i tornarem a la fórmula tradicional quan es puga”.

García ha lamentat la poca col·laboració i l’actitud infantil i capritxosa de l’oposició i ha matisat que a la junta rectora del Consorci d’Aigües de la setmana passada sí que es van connectar, per la qual cosa no es tracta d’un problema de falta de mitjans. Després d’això, ha volgut resoldre les polèmiques “absurdes”. “No volem perdre més temps. Després de tota l”empastrada’ que hem heretat en l’àmbit de gestió de la corporació passada; amb tot el treball que estem fent i les metes que ens hem marcat, i amb tot el que s’ha treballat durant l’estat d’alarma per a protegir i cuidar a la gent, no tenim temps d’estar sempre contestant a esta gent. Ells estan ocupats amb el seu circ i amb embrutar el nom del poble i nosaltres estem ocupats en construir un nou poble, que és al que hem vingut”, ha conclòs l’alcalde.