19.2 C
Valencia

Benitatxell actualitza els protocols policials en matèria de violència de gènere

L'Ajuntament va celebrar una Junta Local de Seguretat Ciutadana presidida per la subdelegada del govern a Alacant en la qual es va renovar l'adhesió del municipi al sistema VioGen.

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell va celebrar una Junta Local de Seguretat Ciutadana, una reunió presidida per la subdelegada del govern a Alacant, Araceli Poblador, i l’alcalde, Miguel Ángel García. També van estar presents la cap de la Unitat contra la Violència sobre la Dona, Modes Salazar; la regidora de Seguretat, María José Ivars; el cap de la Comandància de la Guàrdia Civil de Calp, Jerónimo Pacheco; el tinent del lloc principal de la Guàrdia Civil de Xàbia, Javier Soliveres; el cap de la Policia Autonòmica d’Alacant, José Antonio Fernández, i el cap de la Policia Local, José Francisco Mayans.

La trobada tenia per objectiu l’actualització dels convenis i protocols policials en matèria de violència de gènere i la renovació de l’adhesió del municipi al sistema VioGen, una base de dades estatal sobre les víctimes a la qual Benitatxell es va unir en 2017. “Esta adhesió demostra que quan es vol es pot treballar en favor de les dones i els menors víctimes de la violència de gènere”, va destacar la subdelegada del govern, qui va incidir en la importància de la coordinació i col·laboració entre els diferents cossos de seguretat per a prevenir i lluitar contra esta xacra.

- Advertisement -

Tal com va desgranar el cap de policia, en l’actualitat es duu a terme el seguiment d’un total de 14 víctimes, totes elles de risc “no apreciat” o “baix”. Esta labor la van voler elogiar l’alcalde i la regidora de Seguretat, que van ressaltar la gran faena que es fa tant des de la Policia Local i la Guàrdia Civil com des de la Regidoria d’Igualtat i el departament de Serveis Socials.

De fet, gràcies a la coordinació entre esta àrea i la prefectura de policia, Benitatxell ha rebut enguany una ajuda de 16.768,68 euros del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, una quantitat molt important, segons va destacar Modes Salazar, amb relació als habitants del municipi. Esta subvenció es destina a campanyes de sensibilització, tallers, xarrades i diferents jornades, com el 8M i el 25N, que tenen com a objectiu la prevenció de la violència masclista i l’assoliment de la igualtat entre homes i dones. Perquè com va declarar la cap de la unitat, “la violència de gènere és més fàcil prevenir-la que combatre-la”.

En la Junta de Seguretat també es va aprofitar per a revisar les dades en matèria de delinqüència. El comandant cap del lloc de Calp i el Tinent de Xàbia van posar l’accent en el descens dels delictes durant el període d’estat d’alarma per la restricció de moviments i van apuntar a un lleu repunt respecte a l’any anterior durant els mesos de juny, juliol i agost. La majoria dels delictes al Poble Nou de Benitatxell corresponen a robatoris i furts, tant en habitatges i vehicles com de cablejat de l’enllumenat públic.

Finalment, des de subdelegació de govern van insistir en l’existència de ‘AlertCops’, una App per a mòbils amb funcions com un botó d’alerta SOS que envia instantàniament la ubicació de la víctima a les forces policials més pròximes per a una atenció urgent. Esta funció és especialment útil per a víctimes de violència de gènere o sexual, ja que poden avisar a les forces de seguretat sense que se n’adone el seu agressor.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

12,951FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Els estudiants de les festes del col·legi major de València s’enfronten a multes de 30.000 euros

Com a conseqüència, es va registrar un focus de coronavirus amb 131 positius relacionats.

Alcoi crearà al voltant de 80 places noves d’aparcament en el Centre i Zona Alta

També millorarà altres espais que ja s'utilitzen d'aparcament.

La Delegació del Govern facilitarà informació sobre les persones que van exhibir banderes franquistes el 12 d’octubre

Pérez Garijo: 'Les vulneracions del 12 d'octubre a la llei de memòria són punibles i seran sancionades'.

La plantilla dels hospitals de Castelló es manifesten per la falta de recursos davant la pandèmia

CSIF recolza una nova protesta contra la falta d'inversió de Sanitat i l'incompliment de promeses en la crisi del coronavirus.

L’Alcora oferirà incentius fiscals per a afavorir el creixement econòmic i l’ocupació

En el pròxim Ple s'aprovarà la modificació de les ordenances per a aplicar bonificacions en 2021.
- Advertisement -

: Valencià