20 C
Valencia

Benlloch ofereix l’alberg de Vila-real com a allotjament per a temporers afectats per la COVID-19

Mollà valora l'oferiment de Vila-real com "el primer" que rep el seu departament i destaca que l'alberg reuneix totes les condicions per a servir per a aïllament de temporers, en cas de ser necessari.

- Publicitat -AVL

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, i la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, han visitat l’Alberg municipal, per a valorar les seues possibilitats com a allotjament per a temporers que pogueren requerir ser aïllats pel coronavirus. La visita es produeix després de l’oferiment del primer edil -“el primer” que reben d’estes característiques, segons la mateixa consellera- per a facilitar l’aïllament, en cas de ser necessari, d’un col·lectiu especialment vulnerable pel seu alt grau de mobilitat. Benlloch i Mollà han estat acompanyats pel regidor d’Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica, Energètica i Sostenibilitat, José Ramón Ventura Chalmeta, i pel director general de Desenvolupament Rural, David Torres.

L’alcalde ha mostrat a la consellera el recinte, que compta amb una capacitat de 44 llits i que en les últimes setmanes s’ha posat a punt a través del Pla de xoc especial dels Serveis Públics, per si fora necessari utilitzar-ho per a aïllar a temporers en cas de contagis de COVID-19 amb motiu de la campanya de recollida de la taronja. “Des de l’inici de la pandèmia, l’Ajuntament de Vila-real s’ha posat a la disposició de les autoritats sanitàries i la Generalitat per a ajudar en tot allò que estiga a les nostres mans”, ha recordat l’alcalde, qui ha afegit que “el millor exemple és que immediatament vam cedir el Centre de Tecnificació Esportiva com a hospital auxiliar de l’Hospital de la Plana, un edifici pagat amb els diners de tots els valencians i valencianes; un monstre de 28 milions d’euros que en 2011 vam rebre buit de contingut i al qual vam haver de donar viabilitat en 2014, amb un conveni pel qual l’Ajuntament assumia la seua gestió, pendent encara de renovar”. El CTE ha sigut cedit de nou a l’hospital davant possibles rebrots de la pandèmia.

“Ara ens preocupa la situació en què es puguen trobar les persones que venen a treballar en la campanya de recol·lecció de la taronja, ja que estos temporers són població vulnerable en este moment de pandèmia perquè molts venen d’altres zones i comparteixen residència durant el temps que estan treballant en el nostre camp”, valora Benlloch. L’alcalde ha manifestat la voluntat de l’Ajuntament “d’ajudar en tot el que es puga perquè la campanya citrícola es puga desenvolupar amb la normalitat més gran possible i no es veja afectada per la COVID-19, després de successives campanyes desastroses i que han posat en joc la viabilitat i futur de la nostra agricultura”. Així mateix, ha recalcat que “en este moment la prioritat és la salut de les persones i per això estem posant tots els recursos possibles per a lluitar contra la pandèmia”.

Per part seua, la consellera d’Agricultura ha agraït l’oferiment al consistori. “És la primera instal·lació d’este tipus que es posa a la disposició de la Conselleria i veiem que reuneix totes les condicions per a poder servir de suport en el cas que temporers de la taronja puguen veure’s afectats per COVID-19”, assenyala Mollà. La responsable autonòmica ha destacat que les instal·lacions de l’alberg “compleixen tots els requisits que necessitem per a poder acollir a temporers i garantir així que la campanya de taronja puga desenvolupar-se amb la normalitat més gran, com han anat desenvolupant-se altres campanyes agrícoles en la Comunitat”. “Donem per fet que comptem, doncs, amb esta solució habitacional”, apunta Mollà, qui afegeix que, en el cas que siga necessari el seu ús, sempre seguint les directrius de Sanitat, la Conselleria d’Agricultura es faria càrrec de la manutenció i costos de l’allotjament dels temporers. “Al municipi de Vila-real no li costaria diners; simplement estaran fent una gran labor solidària”, conclou.

Benlloch ha agraït l’interés de la Conselleria i l’ha felicitat per la iniciativa de buscar ajuda i col·laboració entre administracions per a lluitar junts contra la crisi.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,705FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Troben a Petrer el cadàver d’un home desaparegut a Ontinyent

Han trobat el cos sense vida del desaparegut en una séquia amb aigua en la partida de Santa Bàrbara de Petrer.

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.
- Advertisement -

: Valencià