21.1 C
Valencia

Benlloch anuncia la revisió del PGOU per a adaptar-se a la planificació de Vila-real 2030

L'alcalde duu a terme una jornada de treball amb la Regidoria de Territori en el marc del Pla de proximitat de serveis administratius i encarrega un diagnòstic de la normativa actual per a donar resposta al ràpid avanç de la ciutat.

- Publicitat -AVL

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha anunciat una “revisió profunda i integral” de les normes urbanístiques del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de 1993 amb l’objectiu d’adaptar la normativa urbanística de la ciutat “a les necessitats de la Vila-real del 2030” i “donar resposta a una ciutat que avança molt ràpidament en iniciatives socials i empresarials”.

El primer edil ha fet este anunci després de la reunió de treball que ha mantingut amb els tècnics i responsables de la Regidoria de Territori, al costat de l’edil de l’àrea, Emilio M. Obiol, dins del Pla de proximitat de serveis administratius que està duent a terme Benlloch en les últimes setmanes.

“En els últims anys hem anat donant resposta als avanços d’esta ciutat i els projectes que des de la iniciativa privada se’ns plantejaven i que consideràvem interessants per al desenvolupament del municipi, a través de modificacions puntuals d’estes normes”, ha apuntat l’alcalde, qui ha posat com a exemples els canvis per a permetre la construcció de naus industrials de major altura, l’adaptació de la normativa de soroll a la legislació autonòmica, o la modificació per a permetre la instal·lació d’una empresa de producció de xampinyons aprovada esta mateixa setmana en ple.

“Estes actuacions puntuals han sigut necessàries, i s’han fet complint tots els requisits legals, però amb la revisió de les normes urbanístiques volem anar un pas per davant de la iniciativa privada, per a avançar-nos a les seues necessitats, i sobretot crear oportunitats de desenvolupament”, ha matisat l’alcalde, qui ha reivindicat l’aposta de l’equip de govern per la col·laboració públic-privada com un model que ha propiciat el creixement de la ciutat.

Per això, el primer edil ha encarregat als tècnics de l’àrea de Territori un “estudi i diagnòstic de tots aquells aspectes que estan desactualitzats” amb la finalitat de “saber què és necessari modificar tenint com a meta la Vila-real de la dècada vinent”. La previsió és que este treball puga estar finalitzat en el termini de dos o tres mesos, per a després sotmetre’s a l’aprovació del ple.

Benlloch ha recordat que el departament de Territori ja va realitzar en el seu moment “un compendi de totes les normes urbanístiques, que ha resultat ser de molta utilitat” i que s’ha desenvolupat també a través de les noves tecnologies amb la creació del Servei d’Informació Territorial, una eina que “ha despertat interés fins i tot per part d’altres ajuntaments”.

L’alcalde ha agraït el treball dels tècnics de l’àrea de Territori i ha destacat la importància transversal d’esta Regidoria a l’Ajuntament, ja que “no sols atén el dia a dia sinó que també ha d’ajudar-nos a planificar la ciutat del 2030”. “En la dècada vinent, Vila-real es juga molt, es juga ser una ciutat moderna i prestadora de serveis amb capacitat de competir en el món”, ha recordat.

El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha destacat que la jornada de treball ha sigut molt profitosa i ha recordat que a final d’any es realitzarà una nova sessió “per a continuar avançant en la planificació de la gestió pública perquè siguem un ajuntament més útil i que preste un millor servei a la ciutat”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,743FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un nou brot de coronavirus a l’Eliana

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 104 persones malaltes

Benifairó de les Valls registra un brot de coronavirus per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 6 persones malaltes

Sumacàrcer registra un brot gran de coronavirus amb 15 casos

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 12 persones malaltes

Sanitat detecta tres brots de coronavirus a Ontinyent per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 233 persones malaltes

Sanitat detecta un brot de coronavirus a Castelló de la Plana per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes
- Advertisement -

: Valencià