10:41 am - Saturday, 11 July 2020

Benlloch eleva a la comissió d’Hisenda la modificació de l’IBI

- Publicidad -Reciplasa

Per primera vegada s'ha sol·licitat un informe de gènere que proposa noves bonificacions per a col·lectius.

Coronavirus
Ars Volants
València
Borriana
- Publicidad -Benicassim

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

L’equip de govern de l’Ajuntament de Vila-real ha convocat per a dimarts que ve 22 d’octubre la comissió informativa d’Hisenda en la qual s’abordarà la modificació de l’ordenança fiscal que regula l’Impost de Béns immobles (IBI) amb la finalitat d’incrementar el tipus impositiu en 2020.

L’alcalde, José Benlloch, qui esta legislatura ha assumit personalment les competències en matèria d’Hisenda, presidirà esta comissió, en la qual s’aportaran tots els informes vinculants que recolzen la decisió de l’equip de govern d’incrementar un 10% la contribució com a “única solució per a poder reequilibrar els comptes”, tal com ha recordat l’alcalde.

Benlloch ha explicat que ha hagut d’esperar a comptar amb tota la documentació per a convocar esta comissió i informar l’oposició i ha avançat que la previsió és poder aprovar la modificació de l’ordenança de l’IBI en un ple extraordinari a celebrar el dijous 24 d’octubre.

“Es requerien una sèrie d’informes d’Intervenció, Tresoreria i Secretaria Municipal, que han sigut favorables”, tal com ha remarcat l’alcalde, “i per primera vegada, ha afegit, hem sol·licitat un informe que és obligatori per llei des de 2016, encara que no és vinculant, però que pocs ajuntaments demanen i és un informe de gènere sobre com impacta esta modificació de l’ordenança des del punt de vista de la igualtat”.

Benlloch ha admés que, com ja preveia l’equip de govern, l’informe no ha sigut positiu donat que “encara que no hi ha dades segregades específiques de Vila-real, les dades generals a nivell nacional apunten a la feminització de la pobresa, per la qual cosa qualsevol modificació en un impost afecta el col·lectiu més vulnerable”.

El primer edil ha volgut fer públiques les consideracions d’este informe perquè “no tenim res a amagar” i ha detallat que des de l’àrea d’Igualtat es plantegen en este document una sèrie de bonificacions addicionals a les previstes per l’equip de govern, dirigides a dones vídues amb una renda inferior a 1,5 vegades el Salari Mínim Interprofessional (SMI), dones amb persones dependents a càrrec seu o famílies monoparentals.

Però, tal com ha advertit Benlloch, “la Llei d’Hisendes Locals marca clarament les competències dels ajuntaments i seria il·legal incloure estes bonificacions. Si ho fera, estaria prevaricant”, ha insistit. De fet, així ho han advertit també en un informe tant el secretari municipal com la tècnica de tributs. “Acceptem estes propostes com a recomanacions encara que este Ajuntament ja té molt en compte l’atenció a estos tres col·lectius a través de les ajudes socials, tant ajudes d’emergència com renda garantida, entre altres”, ha dit Benlloch.

D’altra banda, l’alcalde ha recordat els arguments que sustenten la decisió d’incrementar la contribució en 2020 i que queden recollits en la memòria redactada pel mateix Benlloch. “Com ja vaig dir, necessitem 2,5 milions d’euros per a reequilibrar els comptes. Mig milió d’euros ho obtindrem a través de la reducció de despeses però necessitem també incrementar els ingressos si volem continuar amb este model de ciutat”, assenyala, i afig que “esta pujada no hauria sigut necessària” si no existira “l’herència d’empastres i malgastos” del Partit Popular que ja suma quasi 45 milions d’euros pagats per l’equip de govern en huit anys, dels quals 28,3 milions corresponen a sentències i acords urbanístics derivats de l’etapa del PP i 16,5 milions d’euros al préstec de 20 milions que van sol·licitar els ‘populars’, i del qual s’han pagat 10 milions d’amortització i 6,5 milions només en interessos.

“Podríem haver optat per incrementar les taxes esportives, o les d’ocupació de via pública, o l’impost de vehicles, però hem optat per l’IBI perquè creiem que és més just a l’ésser un impost progressiu, per la qual cosa paga més qui més té”, conclou.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

La Protectora d’Alcoi llança campanya informativa per a propietaris de mascotes

Colabora l'Ajuntament amb la protectora. Els seus voluntaris, a peu de carrer, realitzaran una breu entrevista per saber més informació sobre els animals, informant sobre els deures i les obligacions de tindre una mascota.

La militància dóna el “sí” a Maria José Catalá amb un 98,54%

Catalá: "València continuarà oferint noves glòries a Espanya"

Alacant supera els 4.000 contagiats per coronavirus

Dels 24 positius nous, Alacant registra 5 nous casos a Alacant i ja suma 4.004; encara que ja no té cap residència de majors sota vigilància per brot de coronavirus.

El rebrot de Castelló suma 4 nous casos positius i ja són 35

A més, dels 24 nous positius a la Comunitat, Castelló registra 5 nous casos.

Un nou sistema de nebulització reforçarà la desinfecció dels carrers de Castelló

El regidor de Reciclatge i Gestió de Residus de Castelló, Ignasi Garcia, ha visitat les instal·lacions d'FCC-Fobesa per a conéixer el funcionament del nou sistema...

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià