Benlloch aconsegueix els informes favorables d’Intervenció per als pressupostos de 2020

El Ple de pressupostos se celebrarà divendres que ve, a les 10.00 hores.

Publicitat

La Intervenció municipal ha informat favorablement el pressupost de Vila-real i el compliment del principi d’estabilitat pressupostària, amb la qual cosa els comptes per a 2020 han obtingut ja tots els informes necessaris per a la seua aprovació divendres que ve, 17 de gener.

“L’informe d’estabilitat i el de legalitat de la Intervenció, tots dos favorables, eren els últims documents que ens faltaven per a poder aprovar el pressupost municipal d’este exercici. Per això, a penes han estat disponibles, tal com ens vam comprometre, hem procedit a convocar el Ple per a aprovar un pressupost enfocat a aconseguir el reequilibri econòmic després dels últims pagaments urbanístics que ens han suposat 28,4 milions des de 2011, perquè Vila-real puga continuar avançant i afrontar el futur amb garanties”, assenyala l’alcalde, José Benlloch.

PublicitatRovira  

L’Informe de compliment d’estabilitat pressupostària i nivell d’endeutament estimat a final de l’exercici acredita que el projecte de pressupostos elaborat per l’equip de govern compleix el principi d’estabilitat pressupostària i fixa les previsions d’endeutament per a 2020 en un 59,47%.

“Això significa una reducció del deute de 10 punts, que aconseguim amb un tremend esforç, renunciant fins i tot a alguns projectes per a equilibrar els comptes i que les maçades de l’urbanisme del PP que encara estan per arribar no posen en risc el futur de la nostra ciutat”, agrega l’alcalde i regidor d’Hisenda, qui detalla que els comptes no inclouran cap préstec. Referent a això, Intervenció també alerta en el seu informe de “l’elevada incertesa” que s’obri pel pagament d’expropiacions i reclamacions judicials.

Quant a l’Informe de legalitat del pressupost, preceptiu segons l’article 168.4 de la Llei d’Hisendes Locals, conclou també de manera favorable als comptes presentats per l’executiu. “Vull agrair al departament d’Intervenció i als tècnics municipals el treball realitzat perquè, este pròxim divendres, puguem aprovar en el Ple el pressupost que Vila-real necessita. Un pressupost ajustat, sense pràcticament inversió ni préstecs, però mantenint les nostres principals senyes i vocacions, com l’aliança amb la societat, la millora i reforç dels serveis públics i el suport a les persones”, conclou Benlloch.

El Ple de pressupostos se celebrarà divendres que ve, a les 10.00 hores. Prèviament, demà s’ha convocat una comissió informativa de Recursos Humans amb l’objectiu d’aprovar la plantilla pressupostària i una comissió informativa d’Hisenda, que abordarà els pressupostos municipals de 2020.

PublicitatJuega Limpio Orihuela