Benlloch anuncia la reactivació del polígon de la carretera d’Onda

L'alcalde participa en la inauguració de la XXVII Mostra Internacional de Porcelanosa Grupo junt amb la consellera delegada de l’empresa, Mª José Soriano, i el president de la Diputació, José Martí.

PublicitatAVL

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha anunciat hui que l’Ajuntament reactivarà durant este any la urbanització del polígon de la carretera d’Onda, un projecte aprovat fa ja dues dècades però l’execució de les quals no s’ha completat, per la qual cosa ara es reprendrà amb l’objectiu de generar nou sòl industrial i millorar la competitivitat de les empreses.

Benlloch ha realitzat este anunci davant els mitjans de comunicació durant la seua visita a la inauguració de la XXVII Mostra Internacional d’Arquitectura Global i Disseny Interior de Porcelanosa Grupo, junt amb la consellera delegada de l’empresa, Mª José Soriano, i el president de la Diputació de Castelló, José Martí.

PublicitatRovira  

Benlloch ha defensat la importància que l’Administració local “moleste el menys possible” en el desenvolupament i progrés d’empreses com Porcelanosa Grup “que compten amb un aval de sostenibilitat i bon fer”. Per això, ha recordat que en els últims anys el consistori ha aprovat diferents modificacions de la normativa urbanística per a, per exemple, permetre una major altura en l’edificació de naus industrials, facilitant el procés de creixement de les empreses locals.

“Ara, hi ha un projecte fonamental per al futur de Vila-real que porta quasi 20 anys, paralitzat per motius econòmics i d’una altra índole com és el polígon industrial de la carretera d’Onda”, ha explicat l’alcalde. L’actual equip de govern s’ha proposat posar fi a la paràlisi en el desenvolupament d’esta zona industrial.

“En estos moments, després de diverses dècades de reivindicacions, la Generalitat Valenciana està construint la ronda Sud-oest, que serà un eix fonamental per al desenvolupament de la ciutat, i unida a la liberalització de l’AP-7, millorarà les condicions geoestratègiques de Vila-real”, ha recordat Benlloch.

En este nou context, l’equip de govern ha decidit reprendre dins d’enguany el PAI del polígon de la carretera d’Onda “amb les modificacions necessàries per a permetre un desenvolupament més ordenat i que genere espai industrial per a atraure inversió a la nostra ciutat i millorar la competitivitat de les nostres empreses”.

Benlloch ha valorat el pes de Porcelanosa Grupo en l’economia local en representar “el 75% de l’Impost d’activitats Econòmiques (IAE) de Vila-real”. Amb prop de 5.000 llocs de treball directes i “tantíssims indirectes”, l’alcalde ha destacat que Porcelanosa Grupo és “un exemple” i una empresa sense la qual no es podria entendre la marca de Vila-real com a Ciutat de la Ciència i la Innovació.

El primer edil ha assenyalat “l’optimisme, la millora contínua i la renovació constant com les claus de l’èxit” d’una empresa que en 25 anys ha aconseguit renovar-se per complet. A més, ha destacat l’impacte i projecció de la Mostra Internacional d’Arquitectura Global i Disseny Interior que durant esta setmana rebrà al voltant de 12.000 visites, amb un impacte de més d’un miler de pernoctacions, convertint a “Vila-real en la capital ceràmica del món”.

La consellera delegada de Porcelanosa Grupo, Mª José Soriano, ha donat a conéixer que l’empresa s’ha mantingut en 2019 en la senda del creixement, amb unes vendes consolidades que superen els 850 milions d’euros, la qual cosa suposa un creixement de quasi un 5%, i la creació de 180 nous llocs de treball a la comarca. Així mateix, ha confirmat el compromís de Porcelanosa Grupo amb el medi ambient acreditat en l’últim informe del Ministeri de Transició Ecològica, que certifica que “l’emissió de gasos d’efecte d’hivernacle i la petjada de carboni ha baixat un 27% des de 2011”.

“Ens dona una satisfacció doble perquè continuem creixent però continuem cuidant el nostre entorn”, ha subratllat Soriano, qui ha avançat a més que l’empresa farà “un pas més” amb el compromís de plantar durant este mes de febrer un total de 13.000 arbres, repoblant una superfície d’11 hectàrees, i compensant així l’emissió de 2.000 tones de CO₂.
Per part seua, el president de la Diputació, José Martí, ha mostrat la seua satisfacció per una empresa que “des de la humilitat i l’esforç està a tot el món” i projecta a la província a nivell internacional. A més, ha manifestat el compromís de col·laboració amb Porcelanosa Grupo, seguint la línia marcada per l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, i ha celebrat l’aposta de l’empresa pel desenvolupament sostenible.