18.9 C
Valencia

Benlloch: “Si som capaços de pagar ara, tal vegada evitem que algú tanque la persiana”

L'ajuntament de Vila-real ha celebrat este dimarts el Ple ordinari d'abril on s'han aprovat reconeixents de crèdit (REC), per poder fer front a les factures de proveïdors i partides i despeses extraordinàries per la situació de la covid-19.

- Publicitat -AVL

Els ajustos econòmics han format una part important del Ple ordinari que ha celebrat l’ajuntament de Vila-real este dimarts 28 d’Abril i on han passat entre altres coses reconeixements extrajudicials de crèdits (REC) a més d’un expedient de crèdit extraordinari. Tot, segons han manifestat els diferents portaveus dels grups polítics, per poder fer front a pagaments de proveïdors i a la situació excepcional de les mesures preses dins de les accions enfront de la covid-19.

El Ple també ha aprovat per unanimitat una Declaració Institucional respecte la Unió del municipalisme davant el coronavirus on es posa de manifest la necessitat de prendre mesures que donen més marge de maniobra als ajuntaments a l’hora de poder prendre decisions i reclamant mesures per la lluita contra la covid-19.

11 DE SETEMBRE, FESTIU LOCAL

També dins de l’àmbit de RRHH, el Ple hi ha aprovat per unanimitat traslladar la festivitat local del dilluns 18 de maig, inclosa dins de les festes suspeses, al dia 11 de setembre. Un punt on cal dir, també s’ha destacat la responsabilitat de tots els col·lectius festers, d’acceptar postposar les festivitats de maig, i en especial també del que ha suposat per la reina Maria Carmona i la seua Cort d’Honor.

REAPERTURA DEL MERCAT DE VERDURES

També sobre la taula s’ha posat la possible reobertura del dissabte dels mercats de les verdures, unificat el de proximitat del dijous i l’ordinari, en tractar-se de productes de primera necessitat. Al respecte, els regidors responsables han assegurat que la reobertura es faria “amb totes les mesures establides i garanties per a la seguretat” i es valoraria com es desenvolupa la mesura.

Pel que fa als possibles excedents de producció dels llauradors locals i de la comarca, al ple també s’ha proposat, per part de Compromís, poder comprar eixe excedent, una mesura que el responsable d’agricultura i el mateix alcalde ha valorat però puntualitzant la viabilitat i la garantia d’ús d’estos productes.

RESIDÈNCIA DE MAJORS

Cal destacar a l’apartat de precs, el del PP, on s’ha explicat la denúncia que CCOO ha fet a l’empresa gestora de la residència de majors Verge de Gràcia, per la falta d’equips de protecció (EPI’s) dels treballadors . Al respecte, l’alcalde ha recordat que es tracta d’una residència “que va estar privatitzada gràcies a les mesures del PP” i ha posat de manifest que, tot i no ser competència local, “l’ajuntament de Vila-real ha fet tot el que ha pogut, li corresponguera o no, per una qüestió de dignitat”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,629FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un brot de coronavirus en Alginet per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 50 persones contagiades.

Sanitat detecta un nou brot a Tavernes de la Valldigna per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 87 persones contagiades i 13 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de 12 casos a l’Alcúdia per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 56 persones contagiades i cap ha mort a consequència de la covid-19.

Ontinyent suma hui un brot més de coronavirus amb 5 contagiats

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 216 persones contagiades i 7 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de coronavirus a una empresa de Castelló de la Plana

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 1264 persones contagiades i 52 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià