domingo, 23 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Les beques de Diputació segueixen sota mínims a Paterna

Mentre Paterna no rep cap resposta des de la Generalitat, Mislata ha engegat el pla que el PP de Paterna va proposar el maig de 2016 per a suplir la retallada de la Diputació de València al programa “La Dipu et Beca”, per tot açò, el PP reclama a Sagredo que “no sangonege més als estudiants paterners.”

Després de les retallades en atenció pediàtrica i d’especialitats mèdiques com a Digestiu i Traumatologia, el tancament de les urgències a La Canyada, la perduda d’aules de la concertada, també els estudiants paterners han vist reduït, igual que en el 2016, dràsticament el programa “La Dipu et Beca”, gràcies al com molts joves han tingut opció de dur a terme la seua primera experiència laboral remunerada en l’Ajuntament de Paterna durant els mesos d’estiu.

Enguany els estudiants de Paterna han tornat a gaudir de menys possibilitats per a obtenir una plaça en el programa “la Dipu et beca” de la Diputació de València, ja que només s’han concedit 38 places enfront de les 75 dels anys anteriors, quan es gestionava sota govern del Partit Popular. Els populars “no podem quedar-nos quiets davant aquesta retallada dels serveis públics que estem patint, que afecta un sector tan important com els nostres joves, per açò presentarem esmenes en el pròxim pressupost de 2018 que permeten l’accés a les pràctiques a un major nombre d’estudiants”.

Per segon any consecutiu el govern socialista no ha complit el compromís de dotar amb pressupost municipal la retallada que la Diputació de València va imposar al programa formatiu “La Dipu et beca”. Aquesta retallada va suposar que Paterna baixara de 75, l’any 2015, a 38 beques, en 2016 i 2017; perquè els estudiants completaren el seu expedient acadèmic mitjançant pràctiques remunerades en els mesos d’estiu.

Per al Grup Municipal Popular “aquesta situació és greu perquè està impedint a joves paterneros tenir una experiència molt útil a l’hora de posar en pràctica els coneixements adquirits en les aules. Una vegada més el govern del Batà ataca als col·lectius amb major vulnerabilitat, com els estudiants i les seues famílies, grans damnificats d’aquestes retallades”.

Davant aquest greuge, el Grup Municipal Popular va presentar una moció en el mes de maig de 2016 perquè l’Ajuntament exigira a la Diputació la restitució de les places i de no ser així, el Consistori cobrira la totalitat amb pressupost municipal. Finalment es va arribar al consens entre grups per a cobrir fins a 57 places, 19 d’elles mitjançant pressupost municipal, de manera que almenys totes les àrees municipals veren cobertes les seues sol·licituds.

La moció que impulsem ha quedat sense efecte, paralitzada des de fa dos anys en la Generalitat Valenciana. “Entenem que la Generalitat Valenciana no ha tingut interés a contestar, ni l’alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, ha mogut un dit per obtenir la resposta”, ha indicat la portaveu popular, María Villajos, qui a més ha recordat que “entre les tres administracions dirigides pel Pacte del Botànic han oferit a Paterna un lamentable exemple de desídia i falta de compromís amb els nostres joves”.

Altres municipis, com és el cas de Mislata, si han pogut realitzar aquest programa que a Paterna s’hi haja als llimbs. Per als populars “els joves paterners no són menys que els de Mislata”. Des del PP “exigim a Sagredo que deixe de retallar les prestacions als estudiants del municipi i aposte per polítiques inclusives”.

Últimas noticias

Contenido relacionado