08:12 - viernes, 1 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Bétera inicia les obres de la Variant Nord

El Vicepresident de la Diputació, Rafa García ha inaugurat les obres.

Les obres de la Variant Nord ja han començat a Bétera. El Vicepresident de la Diputació i responsable provincial de Carreteres, Rafa García, ha visitat este divendres al costat dels tècnics de l’àrea, la zona zero de les obres, acompanyat per l’alcaldessa de Bétera Elia Verdevío, l’alcaldessa de Serra Alicia Tusón, i l’alcalde de Nàquera, Damián Ibáñez. Amb ells també es trobaven part de la Corporació Municipal de la localitat.

Amb esta infraestructura, que compta amb un pressupost de 18,5 milions d’euros, l’àrea de Carreteres de la Diputació de València té com a objectiu desviar els 12.000 vehicles que travessen Bétera cada dia i evitar el col·lapse permanent de trànsit dins del municipi.
El projecte, que compta amb un temps estimat d’execució de 24 mesos, dóna resposta a una reivindicació històrica de Bétera, després d’anys albergant en el seu nucli urbà la confluència de tres carreteres d’elevada intensitat de trànsit, com són la CV-310 procedent de València en direcció Nàquera i Serra; la CV-336 que condueix a San Antonio de Benagéber; i la CV-333 cap a Olocau.

La primera fase crearà un traçat de 4,7 quilòmetres que permetrà als vehicles procedents de València enllaçar amb la CV-310 cap a Nàquera i Serra sense passar pel nucli urbà.
Des de la Diputació amb este projecte també aposten per la mobilitat i accessibilitat, per a Rafa García, “esta obra suposa un canvi fonamental en la qualitat de vida de la ciutadania de Bétera en desviar el trànsit del nucli urbà”, però a més “desenvolupa la gran aposta de l’àrea de Carreteres de la Diputació per la mobilitat sostenible i la seguretat de tots els usuaris de les vies de la xarxa provincial, inclosos vianants i ciclistes”.

I és que les obres, dutes a terme pel Grupo Bertolín SAU, a més de reduir el flux de la circulació en el nucli urbà, contemplaran vorals-bici de dos metres d’ample a banda i banda dels carrils i una via de ciclovianants de 2,30 metres d’amplària en el marge esquerre, segregada i protegida de la carretera per a proporcionar una major mobilitat i accessibilitat a la població.

L’alcaldessa Elia Verdevío ha manifestat que “Bétera està d’enhorabona perquè després d’anys de reivindicació política i ciutadana a la fi és una realitat. Este és el resultat del treball i esforç que durant anys s’ha fet per a aconseguir que estiguem aquí posant la primera pedra.”

Últimas noticias

Contenido relacionado