Bétera consciència i sensibilitza sobre la violència de gènere

S'hi ha creat una guia per a dones víctimes de violència de gènere que té com a finalitat augmentar i millorar els mecanismes d'atenció de dones en situacions de violència.

El Consistori de Bétera, a través de la seua àrea de Dona i Igualtat, ha elaborat i distribuït entre la Policia Local, la Guàrdia Civil així com el Centre de Salut i les farmàcies del municipi una guia per a dones víctimes de violència de gènere en diversos idiomes atesa la diversitat de la ciutadania de Bétera. Esta publicació té com a finalitat augmentar i millorar els mecanismes d’atenció de dones en situacions de violència.

La regidora de Dona i Igualtat, María José Yago, ha visitat el Lloc principal de la Guàrdia Civil de Bétera així com la Prefectura de Policia Local de Bétera per a repartir les guies i ha explicat que “l’objectiu de l’Ajuntament és reforçar la conscienciació social i la prevenció per a l’eliminació de la violència de gènere”.

D’altra banda, i buscant informar les dones de Bétera que puguen trobar-se en esta situació, s’ha preparat una guia sintetitzada, a manera de cartell, per a la detecció i reconeixement de la violència de gènere així com els telèfons i recursos d’ajuda disponibles des de l’administració local. Un cartell que s’ha situat en dependències municipals.

A més durant estos mesos també s’han realitzat des de la regidoria diferents sessions didàctiques i pedagògiques en l’IES Els Alfàbegues per a conscienciar, sensibilitzar i previndre la violència de gènere. Amb el títol “Qui bé et vol, et farà riure” estes activitats utilitzen el mètode teatral per a acostar-se al públic adolescent i empatitzar amb ells.

Al seu torn, s’ha dut a terme una conferència online sobre micro violències titulada, “Les micro? violències de cada dia”. I per a commemorar este 25 de novembre, Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, es realitzarà un minut de silenci a les 12:00 h en tots els edificis municipals sempre respectant les mesures sanitàries establides i a continuació la regidora de Dona i Igualtat llegirà un manifest contra la violència de gènere.

A més a boca de nit, s’il·luminarà de color morat l’edifici de Casa Nebot al qual li acompanyarà una flama artificial que simbolitzarà el suport a totes les víctimes de violència de gènere. “Amb estos símbols volem recordar a totes les dones que no estan soles”, ha indicat María José Yago. Un missatge més d’esperança, col·laboració i ajuda.

CatalanSpanish