20.9 C
Valencia

La plaça de l’Ajuntament d’Alacant acollirà este Nadal el Betlem més gran del món

La intenció és que el pesebre gegant quede instal·lat des de l’1 de desembre fins al 6 de gener, amb el que durant tot el nadal servirà d’atractiu a veïns i visitants.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Alacant ha posat en marxa un concurs de projectes per a instal·lar en la plaça de l’Ajuntament durant el pròxim nadal el pesebre més gran del món. La iniciativa, que parteix de la Regidoria de Festes que dirigeix l’edil Manuel Jiménez, persegueix generar un element emblemàtic que pel seu atractiu servisca d’al·licient per als alacantins en general, a més de ser un atractiu turístic nacional i internacional.

“L’objectiu -en paraules de l’edil Jiménez- és secundar amb esta iniciativa nova al nostre comerç, turisme i hostaleria que, a conseqüència de la pandèmia, estan patint un important minvament d’ingressos i que s’han dirigit a nosaltres perquè impulsem actuacions d’este tipus perquè les pròximes festes nadalenques, si la batalla contra el virus ho permet, puguen suposar el començament de la reactivació econòmica”.

- Publicitat -

La intenció és que el pesebre gegant quede instal·lat des de l’1 de desembre fins al 6 de gener, amb el que durant tot el nadal servirà d’atractiu a veïns i visitants. Comptarà amb les tres imatges de la Sagrada Família -San José, la Verge i el Xiquet- amb una altura mínima de 15 metres per a la més alta d’elles -San José- , que se situaran enguany en la plaça de l’Ajuntament, en descartar-se per a esta edició l’espectacle de vídeo que s’ha anat projectant els dos últims nadals en este espai en ser, per les seues condicions, una atracció que congrega a un gran nombre de persones en un reduït temps, alguna cosa que no sembla aconsellable davant la incerta evolució de la pandèmia.

El concurs de projectes es convoca per a muntar un Betlem Monumental els pròxims tres anys i contempla la instal·lació, desmuntatge, emmagatzematge, manteniment i restauració d’este. El pressupost base de licitació, per a eixe període de tres anys, és de 123.200 euros, incloent-hi l’IVA. D’estos, 70.400 € corresponen a este primer any. La resta, en sengles anualitats de 26.400 €, es destinen al muntatge i desmuntatge, manteniment, adequació i emmagatzematge per part de l’adjudicatari.

- Publicitat -

El regidor de Festes, Manuel Jiménez, ha explicat que “el Betlem Monumental es convertirà en un element artístic de caràcter únic i exclusiu que incrementarà l’atractiu turístic d’Alacant durant el Nadal sent el més gran del món”. També ha subratllat que “amb esta nova iniciativa, i amb el lògic increment de visitants per a contemplar-lo, es pretén ajudar a la regeneració de diversos segments econòmics de la ciutat com són els turístics, comercial i hostaler, ateses les conclusions del Pla per a la Recuperació d’Alacant. Això és una cosa primordial a causa de la situació econòmic-social derivada de la crisi sanitària de la COVID-19”.

El Portal de Betlem el conformaran les imatges de Maria, que podrà estar dempeus, asseguda o inclinada; José, amb una altura mínima de 15 metres, dempeus o inclinat; i el xiquet Jesús, que descansarà sobre un pesebre. Les figures de Maria i el xiquet Jesús guardaran una proporció amb l’altura de la figura de José. Les tres figures hauran de ser originals i elaborades a partir de dissenys propis per a esta ocasió. Tenint en compte les dimensions del Betlem, podria ser considerat com el més gran del món. D’aquí ve que la Regidoria de Festes vaja a sol·licitar la seua inclusió en el llistat dels Rècords Guinness.

- Publicitat -

Un clos perimetral decoratiu se situarà al voltant del Naixement per a preservar la seguretat de les imatges. El seu disseny haurà d’estar integrat amb la resta d’elements del Portal. El contractista tindrà llibertat creativa sobre el conjunt de la composició i els detalls del Portal. Els materials que s’utilitzen hauran de comptar amb l’homologació CE.

El contractista està obligat a desenvolupar durant la vigència del contracte les labors de manteniment i restauració de tots els elements que conformen la instal·lació perquè es troben en tot moment en òptimes condicions de conservació.

TASQUES DE MUNTATGE I DESMUNTATGE

Les tasques de muntatge hauran d’estar finalitzades abans de l’1 de desembre. El desmuntatge començarà el 7 de gener. Serà un jurat qui seleccione la proposta guanyadora. Estarà conformat per tècnics i regidors de tots els grups polítics de la Corporació. A més, del president de l’Associació de Belenistes d’Alacant.

A l’hora de valorar les proposicions admeses es tindran en compte criteris de volum i proporció, disseny i composició, i cromatisme i acabat.

L’admissió de propostes, que s’haurà de formalitzar en la Regidoria de Festes -carrer Càndid Jiménez Gargallo, 1. 5a Planta-, comença demà -dimarts 8 de setembre- i finalitza el dimarts 22 de setembre. Caldrà la presentació de maquetes a una escala 1.50.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,076FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Una primera anàlisi de les aigües residuals detecta una alta concentració de covid-19 a Llíria

La setmana vinent es prendran noves mostres per a anticipar-se a l'evolució epidemiològica

Nit de greus disturbis a Burgos i Barcelona contra l’Estat d’Alarma

A Barcelona va haver-hi desenes de ferits i 12 detinguts després d'alguns saquejos.

La Diputació de València activa el teletreball per a la mitat de la seua plantilla

• L'objectiu de la corporació provincial, amb una plantilla de 1.200 treballadores i treballadors, és garantir els serveis que presta la institució preservant la salut del funcionariat

L’equip municipal de Benaguasil compleix quasi el 60% del seu programa electoral en any i mig de legislatura

Quan es compleix pràcticament any i mig des de l'inici de la legislatura, l'equip popular de Benaguasil liderat per l'alcalde i diputat provincial Ximo Segarra Castillo, fa balanç de la gestió duta a terme d'estos primers divuit mesos.

Benitatxell tampoc cobrarà l’ocupació de terrasses als bars durant 2021

• Es tracta d'una nova mesura per a pal·liar els efectes de la crisi del Covid-19, junt amb les ajudes als autònoms i xicotetes empreses
- Advertisement -

: Valencià