Betxí bonificarà el 80% de l’impost dels vehicles elèctrics

L’Ajuntament de Betxí ha iniciat l’estudi per a la modificació de l’ordenança d’Impostos per a Vehicles que inclourà, en els pròxims mesos, una bonificació del 80% per als vehicles elèctrics del municipi. D’esta forma, Betxí es convertirà en una de les poblacions que majors deduccions econòmiques tindrà de les comarques de Castelló en esta matèria.

Igualment, l’ordenança recollirà un ventall més ampli per a la reducció de l’impost, que també afectarà els vehicles híbrids i els que funcionen amb biogàs o hidrogen. En estos casos, els propietaris pagaran només el 50% de l’impost. Així mateix, el document inclourà l’exempció del pagament als vehicles històrics que ho acrediten a través del preceptiu document.

L’alcalde de la localitat, Alfred Remolar, ha apuntat que “l’ordenança que aprovarem en els pròxims mesos serà un referent a les nostres comarques, ja que serà una de les que millors ajudes aportaran als vehicles més respectuosos amb el medi ambient”. Remolar ha apuntat també que “esta modificació dona resposta a la demanda de molts propietaris afectats que en les diverses reunions amb els veïns i veïns ens havien fet arribar”.

S’espera que el document s’aprove en el primer ple ordinari que se celebre, a mitjans de juliol, i puga entrar en vigor a partir de 2020. Esta serà la primera modificació de les ordenances fiscals que l’equip de govern pretén millorar en els pròxims mesos. A esta li seguiran l’eliminació de l’IBI de rústica per a la majoria dels xicotets llauradors del municipi i la revisió de les tarifes de la piscina municipal de cara a la pròxima temporada estival.

ValenciàEspañol