Betxí reduirà els accidents amb la nova rotonda d’accés per la zona nord-est

La nova glorieta eliminarà la intersecció més perillosa del municipi, que ha provocat nombrosos accidents en els últims anys.

653

Ahir es van iniciar els treballs de construcció de la nova rotonda que donarà accés a Betxí per la zona nord-est i que, en essència, solucionarà els problemes de trànsit i de direccions existents en aquesta complicada intersecció. Les obres s’inclouen dins de les tasques de remodelació de l’avinguda Joaquim Dualde, que compten amb un pressupost de vora 150.000 € i que significaran la renovació integral de la principal artèria de la població de la Plana Baixa.

Aquesta nova rotonda suposarà de facto la solució a un problema de circulació, ja que en aquest “punt negre” s’han produït diversos accidents en els últims anys a causa de la confluència de diverses vies a diferents nivells en una mateixa zona. Els treballs s’inscriuen dins de la planificació de millora del trànsit local, que l’equip de govern encapçalat per Alfred Remolar està executant des de fa temps i que ha de culminar amb “la desviació del trànsit pesat per fora de la població amb la construcció del pas elevat pel Puntarró”.

En aquest sentit, en els últims anys s’han executat diversos projectes encaminats a reduir la perillositat de la circulació intraurbana i a gestionar millor la seua densitat. Així, el primer pas es va fer a principi de 2015 amb la construcció d’una rotonda que unia els polígons industrials amb el municipi, seguida de la posada en funcionament del pàrquing de camions que va traure els vehicles pesats fora de la població.

A continuació es va completar la primera fase de l’accés al Puntarró, amb l’adquisició de diverses finques i posterior ampliació del camí rural, que haurà de culminar al llarg del 2018 amb la construcció del pas elevat i posterior desviació dels camions que accedeixen a les zones industrials al nord del terme municipal.

S’espera que la nova redona estiga conclosa en les pròximes setmanes i que funcione a ple rendiment una vegada acabat l’asfaltat de tota l’avinguda.