La Biblioteca Municipal arriba al Carbonaire

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha ampliat els serveis de la Biblioteca Municipal al Carbonaire, complint amb una de les prioritats de l’actual equip de govern, que és “acostar els serveis municipals als barris”. Així, aquest cap de setmana s’ha obert la nova Agència de Lectura del CEIP Rosario Pérez, que als matins funcionarà com a biblioteca escolar i de 15.30 a 19.30 hores estarà oberta a tots els veïns i veïnes.
David Lluch, regidor de Cultura, ha explicat, que “s’ha habilitat una porta d’accés directe perquè qualsevol persona puga gaudir del servei de préstec de llibres o de xarxa d’ordinadors sense haver de desplaçar-se fins a la seu central de la plaça del Mercat”.

Amb aquesta actuació “complim amb una de les demandes de l’associació de veïns i de l’adreça del centre”, ha destacat l’alcaldessa, Tania Baños, qui ha afegit que el fons de la nova Agència de Lectura compta amb “clàssics i novetats, especialment en valencià perquè volem promocionar la nostra llengua perquè no es perda”.

En aquest sentit, Lluch ha afirmat que l’objectiu principal d’aquest projecte és “que la gent tinga més fàcil acostar-se al món dels llibres”. Per açò es realitzaran diverses activitats de dinamització, com a clubs de lectura, cuentacuentos i tallers per a totes les edats, perquè aquestes instal·lacions “siguen un punt de trobada per a tot el barri”.

Baños ha posat l’accent que el barri Carbonaire és “el més poblat de la nostra ciutat” i que a través d’aquesta iniciativa “promovem que la societat canvie a través de la lectura i la cultura, perquè l’educació no solament serveix per a crear persones formades i amb un títol universitari, sinó persones que tinguen capacitat una crítica i de reflexió”.

CatalàEspañol