Prop de 40 gossos abandonats rescatats per AUPA desfilaran el diumenge 19 en Bioparc per a ser adoptats

Prop de 40 gossos abandonats rescatats per AUPA (Adopta Un Gos Abandonat) buscaran un nou amo en la 14ª edició de la desfilada solidària que se celebrarà el diumenge 19 en Bioparc, segons ha informat el parc valencià en un comunicat.

Prop de 40 gossos abandonats rescatats per AUPA (Adopta Un Gos Abandonat) buscaran un nou amo en la 14ª edició de la desfilada solidària que se celebrarà el diumenge 19 en Bioparc, segons ha informat el parc valencià en un comunicat.

Espanya segueix en els primers llocs respecte a l’abandó d’animals, per la qual cosa és “necessari cridar l’atenció sobre aquesta situació i donar a conéixer els beneficis d’incorporar a la nostra família un gos que busca una llar”, han assenyalat.

Així, les persones que acudisquen descobriran en “un ambient familiar, festiu i d’amor pels animals, les seues històries, característiques o necessitats”. Entre altres podran conéixer a Melchor que adora les persones i que amb només dos anys busca una família on passar la resta de la seua vida; també Maxi un preciós mestís de pitbull de quinze mesos, divertit i juganer; la bella Gaia de nou mesos, molt alegre i mimosa; o Nesto de nou anys, que va ser trobat en un camp en molt males condicions i és tranquil, obedient i afectuós.

Es tracta de cans de “totes les grandàries, edats i races que han conegut la part més cruel de l’ésser humà i ara busquen una segona oportunitat per a demostrar que són “els nostres millors amics”, han apuntat.

DECISIÓ MEDITADA

No obstant açò, les dos organitzacions recorden que la decisió d’adoptar ha de ser “meditada, mai un capritx o un acte emocional i irresponsable” i incideixen en l'”enorme responsabilitat” que suposa fer-se càrrec d’un animal, que “no és un bé de consum, ni material d’un sol ús, sinó un ésser viu que necessita cures i atenció tota la seua vida”.

D’altra banda, una dels avantatges d’acudir a la desfilada per a les persones que estan decidides a incorporar un gos a la seua llar, és que compten amb les recomanacions del personal i voluntaris de la protectora, els qui aporten informació important respecte al caràcter de l’animal.

Per exemple, per a conviure amb persones majors és molt recomanable un gos ja adult, més tranquil i obedient que no requerisca excessiva activitat. Per contra, qui preferisca un cadell de pocs mesos, ha de conéixer també les seues necessitats i vitalitat.

Publicitat