Blanch destaca el lideratge socialista obtingut a la província de Castelló

El secretari general del PSPV-PSOE a Castelló assegura que el partit socialista “ha servit com a dic de contenció enfront de la dreta”.

L’executiva provincial del PSPV-PSOE de Castelló s’ha reunit per a fer una valoració de les eleccions celebrades el diumenge en les quals el PSOE ha eixit vencedor amb quasi set milions de vots.

El secretari general del PSPV de les comarques de Castelló, Ernest Blanch, ha manifestat que “la situació global ha sigut molt complexa”. “Eren unes eleccions que ningú de la ciutadania ni el partit socialista volien, la qual cosa ha generat dificultats en la mobilització de la gent. Encara així, el partit a Castelló ha servit com a dic de contenció enfront de la dreta, fent una campanya digna, positiva i constructiva, que ha aconseguit explicar a la ciutadania de Castelló el projecte de l’única esquerra possible per al govern d’Espanya, atorgant-los el lideratge de les forces polítiques”, ha afegit Blanch.

Tal com ha destacat el secretari general dels socialistes, “el PSOE es manté com a primera força política a la província de Castelló amb 83.707 vots, el 28,53%, pese haver-se registrat un lleu descens en la participació respecte als comicis del 28 d’abril” i ha afegit que el partit socialista “ha guanyat les eleccions per a representar a aquelles persones que vulguen continuar avançant. No consentirem que siga la primera generació en democràcia que puga tindre dificultats a gaudir dels seus drets, tal com hem fet fins ara”.

A més, Blanch ha destacat que els socialistes “s’han imposat en la majoria dels municipis de més de 9.000 habitants com Castelló de la Plana, Vila-real, Borriana, la Vall d’Uixó, Orpesa, Vinaròs, Benicarló, Almassora, Onda, Nules i l’Alcora”. El secretari general del PSPV-PSOE ha posat l’accent que són “les cinquenes eleccions que guanyem de les tres últimes convocatòries, entre municipals, autonòmiques, generals i europees”.

Blanch ha reafirmat davant els membres de l’executiva que la victòria de Pedro Sánchez amb 20 escons “suposa que Espanya només podrà tindre un govern viable liderat pel partit socialista” pel que “només el PSOE pot formar govern”.

Ernest Blanch ha agraït al comité electoral el treball realitzat durant la campanya i ha felicitat els candidats i candidates Susana Ros, Germán Renau, Artemi Rallo i Ana Belén Edo pels resultats obtinguts. Així mateix, ha fet un reconeixement exprés a la figura de Josep Lluís Grau “pel que significa per al partit i que, malauradament, no ha aconseguit l’escó al Senat”.

Blanch ha conclòs assegurant que el partit socialista “impulsarà l’acció institucional i política on la ciutadania ha decidit situar-ho per a continuar ser mereixedor de la confiança de la gent durant aquests quatre anys. Així, aconseguirem que Castelló isca de l’oblit habitual a Madrid amb veus tan autoritzades com Susana Ros i Germán Renau en el Congrés, i Artemi Rallo i Ana Belén Edo, al Senat, i que estem segurs que faran un bon paper en defensa dels territoris”.

CatalanSpanish