Blanch qualifica la nova connexió aèria Castelló-Bilbao com un “important avanç estratègic” per a activar el turisme

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic ha valorat el "gran esforç" de professionals i administracions per a garantir la seguretat.

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic, Ernest Blanch, celebra la posada en marxa ahir de la nova connexió que unirà les comarques de Castelló amb el nord del país a través de la línia aèria entre Bilbao i Castelló de la companyia Volotea. Per a Blanch, es tracta d’un “important avanç estratègic” que activarà tots els recursos per a aprofitar el turisme nacional que, seguint les directrius de prevenció i control marcades pels experts, pot ajudar a iniciar la recuperació del sector turístic, afectat pels efectes de la COVID-19.

En este sentit, el dirigent socialista ha apuntat que el turisme basc “sempre ha tingut entre les seues preferències turístiques la nostra província, amb el que una línia directa entre Bilbao i Castelló pot ser un estímul per a reactivar el turisme este estiu, atenent sempre les normes de la nova normalitat”.

Blanch també ha valorat el “gran esforç” que estan realitzant totes i tots els professionals del sector turístic, en col·laboració amb les seues organitzacions empresarials i amb les institucions (Generalitat Valenciana, la Diputació de Castelló i els mateixos ajuntaments) per a “garantir eixa seguretat que els visitants esperen de nosaltres”.

“La província de Castelló sempre ha sigut una gran amfitriona i sempre hem sabut cuidar als qui ens visiten i, per això, estem entre els destins preferits. Ara és el moment d’aprofitar el fet que el turisme serà quasi exclusivament nacional per a redoblar esforços i beneficiar-nos d’esta conjuntura”, diu el també diputat autonòmic.

Connexió “històrica”

Blanch ha recordat la “connexió històrica” que sempre hi ha hagut entre la província de Castelló i Euskadi, ja que l’eixida natural a la mar Mediterrània des del País Basc ha sigut la carretera Nacional 232 entre Vinaròs i Vitòria. “Ara, amb esta línia aèria, podrem reforçar eixos vincles d’una forma més còmoda i ràpida”, ha afegit.

El secretari provincial assenyala que els i les turistes del País Basc “sempre han sabut apreciar la nostra gastronomia, les platges, la cultura i els nostres espais naturals, per la qual cosa esta línia aèria es converteix en un nou pont d’unió que pot ajudar a reforçar les visites, i ser un important sostén del sector turístic de la nostra província”.

Així mateix, Blanch ha afegit que esta connexió també facilitarà major freqüència de desplaçaments entre Euskadi i Castelló per als qui tenen la seua segona residència a la província.

CatalanSpanish