El Bloc avisa que no donarà suport gratuïtament als pressupostos de Pedro Sánchez

Àgueda Micó, coportaveu de Compromís i coordinadora Nacional del Bloc ha assegurat que la formació no donarà suport als pressupostos de l’Estat si no s’impulsa “l’agenda valencianista, que és social i territorial”

La coportaveu de Compromís i coordinadora Nacional del Bloc, Àgueda Micó, s’ha mostrat contundent davant els vora 200 consellers que conformen el Consell Nacional del Bloc, l’òrgan de govern principal entre congressos, reunit hui a València. “Compromís es va implicar a fons en la moció de censura contra la corrupció i ara hem de fer valer la nostra força perquè l’Estat deixe de marginar el País Valencià i no continuem sent objecte d’una discriminació absolutament injusta”, ha afirmat.

La coordinadora nacional del Bloc ha afegit tot seguit: “Pedro Sánchez ha de saber que no té un xec en blanc. El PSOE ha de triar si ens té al seu costat o ens té enfront i els pressupostos generals de l’Estat seran la prova per saber-ho”.

Àgueda Micó ha insistit en què “l’agenda valencianista, que és tan territorial com social, ha de ser protagonista dels pressupostos. Si no, no tindran els nostres vots. Sánchez se’ls haurà de guanyar”. Així, ha seguit mantenint que la mateixa actitud d’exigència és la que tenen i tindran des de Compromís respecte al finançament, “que és la gran pedra de toc: ens és igual Montoro que Montero, Compromís alçarà la veu davant qui faça falta i tingueu ben clar –els ha assegurat als membres del Consell Nacional- que estarem vigilants perquè Ximo Puig faça de president de la Generalitat i no de membre del comité federal del PSOE”.

Un altre dels reptes a afrontar, segons la coordinadora nacional del Bloc i coportaveu de Compromís, i que “superarem amb nota”, ha dit, és el de la negociació dels pressupostos de la Generalitat. “La feina que fan any rere any la nostra gent en el Consell i les Corts aconseguiran que continue creixent la inversió per alumne en les escoles valencianes, que hi haja més mestres que mai, que els nostres sectors culturals continuen millorant, que hi haja més recursos per a lluitar contra l’atur, que les empreses tinguen més i millors oportunitats, que es pague abans la dependència, que s’impulse la renda d’inserció i tantes altres mesures que impulsem amb la cara ben alta per un País Valencià més just, més social i més lliure”.

Àgueda Micó ha remarcat també que el Bloc “està més preparat i més cohesionat que mai per encarar les pròximes eleccions” i ha animat els militants a “seguir mobilitzant-se per consolidar tot allò aconseguit i anar més enllà”. Destacant que estem a pocs mesos del procés de les primàries al sí de Compromís, on “la força i la cohesió del BLOC ha de servir perquè traguem tot el potencial de la nostragent”.

Tanmateix, ha avançat que a finals de novembre el Bloc farà una convenció política valencianista “per raonar i compartir idees del nostre projecte de País Valencià, una trobada que volem que siga un aparador del nostre valencianisme d’esquerres potent i armat ideològicament per liderar el govern del nostre país”.

La coordinadora nacional del Bloc i coportaveu de Compromís ha acabat fent una crida a tots i totes les militants perquè acudisquen a València a participar de la processó cívica del matí i de la manifestació unitària de la Comissió 9 d’octubre per la vesprada, enguany amb el lema ‘Guanyem llibertats, fem país’. Crida en la que també s’ha encoratjat a la militància a la 41a convocatòria de l’Aplec del Puig que just en un mes esdevindrà. Darrer Diumenge d’Octubre en el que ens aplegarem recordava Micó “al Puig, en germanor, per conviure i reivindicar-nos com a garants del valencianisme”.

CatalàEspañol