El BLOC farà primàries obertes a la ciutadania per escollir els seus candidats i candidates a les eleccions generals

Les votacions se celebraran entre els dies 6 i 9 de març de forma telemàtica i el 9 de març de forma presencial.

El Consell Nacional del BLOC, en sessió extraordinària reunida avui a València, ha aprovat el reglament de primàries pel qual s’escolliran les persones candidates del partit valencianista dins la llista de Compromís a les eleccions al Congrés i Senat del proper 28 d’abril.

Segons el text aprovat, les candidatures es podran presentar els dies 27 i 28 de febrer i les votacions s’efectuaran els dies 6, 7, 8 i 9 de març en format telemàtic i el 9 de març en format presencial en taules distribuïdes arreu del País Valencià. El cens estarà format per totes les persones militants i simpatitzants del BLOC i també està obert a tota la ciutadania que vulga inscriure’s en este cens de primàries entre els dies 27 de febrer i 4 de març.

Proposta de primàries conjuntes i obertes

Este reglament s’ha aprovat després de la negativa de la resta de partits de la coalició Compromís a aprofitar el procediment de primàries conjuntes i obertes a la ciutadania en marxa per a la confecció de les llistes a les Corts Valencianes, el Parlament Europeu i els principals pobles i ciutats del país, tal i com va proposar el BLOC la setmana passada.

Davant la negativa a apostar per la coherència entre processos, l’obertura i la radicalitat democràtica, el BLOC ha decidit fer primàries obertes per triar els seus candidats i candidates a la llista de Compromís.

Publicitat