7.166 ‘Bons de Viatge’ de Turisme de 600 euros, esgotats en 9 hores

Este bo implica un descompte del 70% per a viatjar per les tres províncies, i ha generat una llista d'espera de 2.280 sol·licituds.

En menys de 9 hores es van es esgotar este dimarts els 7.166 Bons de Viatges emesos per Turisme de la Comunitat Valenciana, per a fomentar la movilitat en terres valencianes i crear així un incentiu adicional pel sector turístic.

Amb una quantitat de 600 peticions per minut que va arribar a col.lapsar el servidor de la pàgina web de la Generalitat on es solicitaven els bons del programa Viatgem CV, 2.280 persones es van quedar en llista d’espera.

En esta primera tanda els bons que s’han repartit són per a viatjar entre el 20 d’octubre i el 31 de desembre. Cadascun suposa una reserva de diners de 600 euros, la qual cosa suposa el total del crèdit reservat per a este 2020, 4’3 milions d’euros.

Tot i això, les sol·licituds que continuen tramitant-se s’inclouen en una llista d’espera ja que si els bons adjudicats no es gasten en una reserva de viatge abans de 7 dies, caducaran i tornaran a repartir-se per ordre de llista.

A més, si en aplicar la bonificació del 70% en cada reserva no s’esgoten els 600 euros, eixos diners tornen a incrementar el crèdit per a nous bons, que es repartiran segons la llista d’espera.

En tot cas, en 2021 s’obriran 2 terminis més per a sol·licitar el Bo Viatge CV i utilitzar-lo per a viatjar entre gener i març o entre octubre i desembre de l’any que ve. En cadascun d’aquests terminis es repartiran 5 milions d’euros en bons.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha informat que “els bons van aconseguir el seu màxim a les 22 hores del dimarts, per la qual cosa els inscrits queden en llista d’espera, que a primera hora d’este dimecres aconseguien les 2.280 sol·licituds”. Cal recordar que la plataforma va rebre 600 peticions per minut en el seu primer dia de funcionament i durant la primera hora es van inscriure més de 1.193 persones.

“Estes xifres avalen que la gent té ganes de viatjar malgrat la situació actual, una vegada més ens mostren la fortalesa del turisme en la Comunitat”, ha destacat Colomer, per a qui “aquest programa neix per a ajudar a vertebrar el territori, a alimentar l’autoestima dels valencians, a redescobrir els nostres espais turístics, i com no, a fomentar la confiança en la seguretat que desperten els escenaris turístics professionals”.

Per part seua, el director general de Turisme, Herick Campos, que ha assistit este dimecres a una reunió amb les marques turístiques sobre la planificació de les accions previstes, ha incidit en què “la nostra intenció és insistir que els espais turístics són segurs, que el nostre sector està preparat per a rebre als turistes amb totes les garanties”.

De la mateixa manera, ha insistit que “este programa està enfocat per a donar suport al teixit empresarial en un moment complicat, i a això també contribuirem generant ganes de descobrir la Comunitat entre els nostres propis ciutadans”.

2.280 persones en llista d’espera

Les persones en llista d’espera tindran oportunitat d’adquirir el seu bo ja que cal destacar que cada Bo Viatge emés per Turisme Comunitat Valenciana suposa una reserva de crèdit de 600 euros, en el cas que no es formalitze la reserva en el termini de 7 dies o no s’esgote la quantitat màxima en aplicar la bonificació del 70%, s’alliberaran més codis i s’aniran adjudicant més bons per ordre de llista d’espera.

L’import global màxim de les ajudes a concedir ascendeix a 14.300.000 euros, dels quals 4.300.000 correspondran a l’exercici 2020, i la resta fins a 10.000.000 a l’exercici 2021.

Així mateix, es recorda que al gener i l’octubre de 2021 s’obren nous períodes de sol·licitud, per a viatjar en els períodes indicats en el programa.

852 empreses adherides

A més, el titular de Turisme ha destacat la gran resposta i acolliment per part de les empreses, amb més de 850 adhesions al programa Viatgem CV. “El nostre objectiu és ajudar i contribuir al fet que esta transició siga tan lleugera com siga possible per al teixit empresarial turístic i esta voluntat de generar esperança ens mou per a continuar treballant en esta línia”, ha apuntat.

El nombre d’adhesions d’empreses al programa Viatgem CV va augmentant, fins a aconseguir actualment les 852 empreses: 341 d’elles són de la província d’Alacant, 394 de la província de València i 117 de la província de Castelló.

Entre estes empreses figuren des d’agències de viatges, hotels, blocs o conjunts d’apartaments turístics, càmpings, cases rurals, albergs i empreses gestores d’habitatges d’ús turístic, totes elles inscrites en el Registre de Turisme Comunitat Valenciana.

CatalanSpanish