Boluda: “El Corredor del Mediterrani està en marxa, encara que no al ritme desitjat”

La iniciativa #QuieroCorredor organitza la I Revisió Semestral del Corredor Mediterrani 2018 i analitza l'estat de la infraestructura i els avanços

Corredor Mediterrani
Vicente Boluda, president de l'AVE, durant la primera revisió semestral del Corredor Mediterrani 2018 | Foto: @Corredor_Med

L’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE) ha presentat hui la primera Revisió Semestral del Corredor Mediterrani 2018, que des del passat estiu revisa, cada sis mesos, l’estat i l’avanç de les obres en el Corredor, que s’espera que estiguen acabades per a 2025, connectant el Mediterrani amb Europa.

Amb l’arribada del nou Govern, s’obrin nous interrogants a l’hora de conèixer si es compliran els terminis i si se seguirà avançant amb la infraestructura. Davant açò, Vicente Boluda, president de l’AVE, ha destacat que ha parlat amb el ministre de Foment, José Luis Ábalos, qui li ha comentat que el seu compromís amb el Corredor “és total”. Així mateix, Boluda també ha revelat que la reunió que va mantenir amb el nou ministre “va ser una mica més privada que oficial, encara que va ser en el seu despatx”. Segons el president de l’AVE, Ábalos no va a parar gens del que ja està programat i fins i tot s’ha compromès a millorar els terminis en la mesura del possible.

Boluda també ha assenyalat que “el Corredor està en marxa, encara que no al ritme desitjat”, però esperen que el projecte estiga finalitzat per a 2025. “La societat civil i els empresaris demanem al Govern compromisos reals i un major avanç”, ha assenyalat el president.

Així mateix, Boluda ha volgut destacar dels assoliments aconseguits fins al moment, ja que actualment existeix implicació i unitat empresarial i hi ha tant conscienciació social gràcies al moviment #QuieroCorredor, com una voluntat política, ja que tots els grups parlamentaris parlen positivament d’aquesta infraestructura. A més, s’ha aconseguit rigor tècnic i una cohesió territorial, ja que el Corredor Mediterrani és important per al conjunt del país.

El pròxim 27 de setembre, l’AVE celebrarà un acte reivindicatiu sobre el Corredor Mediterrani a Barcelona, tal com es va fer a Madrid l’any passat.

Publicitat