23 C
Valencia

Castelló confirma la infecció d’un bomber amb coronavirus

L'afectat va prestar la seua última guàrdia el passat 9 de març i no ha realitzat cap actuació relacionada amb la crisi sanitària.

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament de Castelló ha rebut la confirmació d’un cas de positiu per coronavirus en la plantilla de bombers de Castelló per causes alienes al servei de bombers, tal com han constatat des del Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS). A més, el bomber afectat pel Covid-19, que té símptomes lleus, va prestar la seua última guàrdia el passat 9 de març i no ha realitzat cap actuació relacionada amb la crisi sanitària.

El Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS) de Castelló ve aplicant totes les mesures necessàries per a evitar contagis i mantindre el servei en les millors condicions per a fer front a la situació actual.

Així, des de l’aparició dels primers casos de contagi per coronavirus a Espanya i, sobretot, des de la setmana passada, des del SPEIS de Castelló s’han vingut prenent totes les mesures de precaució recomanades per les autoritats sanitàries. Unes mesures que van ser complementades amb altres de funcionament intern com la suspensió de totes les accions divulgatives tant internes com externes (xarrades, cursos de formació, etc.) de tot el personal, es va prohibir l’accés a les instal·lacions de qualsevol persona externa i professionals que no estigueren de guàrdia en aqueix moment, es va prohibir el contacte de bombers entre canvis de guàrdia i es van donar instruccions per al correcte ús de les zones més sensibles com els banys, dormitoris, oficines, etc., entre altres mesures de precaució. Tot això sumat a les mesures d’higiene i protocol de distància recomanat per les autoritats sanitàries.

El SPEIS va aprovar el seu propi pla de contingència davant l’emergència de salut pública ocasionada pel virus Covid-19, que està en permanent revisió i actualització. En aquest sentit, i sumades a totes les mesures que ja es venien aplicant, el pla ha inclòs la divisió de la plantilla en dos grups per cada torn: un que està presencialment al parc de bombers i un altre que està en el seu domicili, garantint-se en qualsevol cas que es manté el temps de resposta davant qualsevol possible incidencia.

Per a agilitar la resposta davant un eventual servei, el personal que acudeix presencialment al parc prepara tot l’equipament d’aquells components que són a les seues cases. Així, si hagueren d’incorporar-se a algun servei en concret i hagueren de mobilitzar-se, tenen tot el material preparat en el lloc on es realitze la intervenció.

De la mateixa manera, per a mantindre les mesures de prevenció, els components d’un torn mai entren en contacte amb els del següent, és a dir, fins que el primer grup no abandona les instal·lacions, no entra el següent. Amb aquest sistema, s’evita el contacte entre tots dos torns per a minimitzar el risc d’un possible contagi.

També, des que es van conéixer els primers casos a Espanya i a la Comunitat Valenciana, s’han reforçat les mesures de neteja i higiene, per la qual cosa es desinfecta tot el material d’ús compartit, com les emissores i els vehicles, entre altres, en finalitzar cada torn o intervenció, i s’extremen les mesures de seguretat en zones comunes com el menjador, en el qual s’han retirat els utensilis d’ús comú havent d’utilitzar cadascun els seus. Així mateix, com a mesura de prevenció, es pren la temperatura a cadascun dels efectius a l’entrada i a l’eixida de cada torn. Aquesta organització permet mantindre les mesures de seguretat garantint la resposta davant emergències.

Cal destacar també que la persona que ha donat positiu en coronavirus ha estat en contacte amb altres dos bombers que es troben actualment asimptomàtics però estan, d’igual manera, en quarantena en els seus domicilis per prevenció. Tots ells estan sent objecte de seguiment. De fet, el cos compta amb un bomber amb formació sanitària que col·labora de manera complementària en el control sanitari i seguiment dels casos. 

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,629FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.

Detectat un brot de coronavirus en Cullera per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 86 persones contagiades i 1 ha mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’Oliva

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 128 persones contagiades i 3 han mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en Daimús per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 27 persones contagiades i 5 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià