miércoles, 12 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Els bombers de la província de València van excarcerar mates en 188 accidents durant el 2016

Els efectius del Consorci Provincial de Bombers de València van intervenir l’any 2016 en 932 serveis relacionats amb accidents de trànsit i van excarcerar a persones en 188 d’ells, la qual cosa equival al 13,4%.

Segons declaracions de Josep Bort, president del Consorci Provincial de Bombers de València, “l’atenció a víctimes en accidents de trànsit és una de les nostres principals obligacions, i des del Consorci seguim formant als nostres bombers i invertint perquè els nostres equips estiguen completament actualitzats”.

“Desafortunadament, els bombers de la província han d’atendre accidents amb víctimes quasi cada dos dies, per la qual cosa hem de posar els mitjans per a poder ajudar als ciutadans quan ens necessiten sempre en el menor temps possible”, va afirmar.

L’any 2016, el temps d’arribada mitjana als accidents de trànsit va ser de 13 minuts. En el 71,27 per cent dels casos, els bombers van arribar al lloc de l’accident en menys de 15 minuts, mentre que en alguns casos van arribar fins i tot en menys de cinc minuts.

Durant el 2016, el mes que va registrar més accidents amb víctimes que excarcerar va ser maig, amb 22 accidents, seguit d’octubre (20 accidents) i juliol i setembre (19).

Per dies de la setmana, els dies en el qual es van registrar més accidents van ser els diumenges (amb 31), seguit dels dilluns i dimarts (amb 20 accidents).

PROCEDIMENT VIGENT

El procediment d’Actuació de Rescat en Accidents de trànsit del Consorci Provincial de Bombers de València està vigent des de l’any 2011.

Segons aquest protocol, la recepció d’un avís d’accident de trànsit amb persones atrapades implica la mobilització d’una Bomba Urbana Pesada o autobomba (que porta un cap i tres bombers) i un vehicle UPC (Unitat de Personal i Càrrega) amb un sergent. En el cas que hi haja dos o més persones atrapades, el servei s’àmplia amb un segon BUP, amb un altre cap i altres tres bombers.

Últimas noticias

Contenido relacionado