Els Bombers del Consorci provincial rescaten una ambulància bloquejada per la neu

Els efectius del Consorci han hagut d'intervenir en el rescat d'una ambulància que s'havia quedat bloquejada al Castell de Vilamalefa,

El Departament de Bombers de Diputació de Castelló continua treballant en la neteja de vials i rutes assignades, llevant neu i escampant sal per a evitar que es formen plaques de gel. Els treballs s’estan produint al llarg de tot l’interior de la província, en afectar la borrasca de manera generalitzada en tot este territori. A més, els efectius del Consorci han hagut d’intervenir en el rescat d’una ambulància que s’havia quedat bloquejada al Castell de Vilamalefa, un servei que se suma a l’assistència d’altres vint-i-cinc persones el dijous, durant les primeres hores de la nevada.

La principal dificultat en el matí de hui és la formació de gel en tota la província i especialment en les carreteres de l’interior nord, on la temperatura està arribant als -5°.

Per a mantenir les carreteres buidades de neu i plaques de gel, el departament de bombers de Diputació manté activat un dispositiu de 200 persones, 18 màquines ‘llevaneu’, 8 vehicles saler, 250 tones de sal i la Unitat de Maquinària Pesant i Logística (UML) amb 5 pales carregadores i una fresadora. En estos moments ja s’està reproveint els magatzems de sal del Consorci, amb 50 tones més.

A més, es compta amb 30 vehicles auxiliars i vehicles especials de rescat, concretament una moto de neu, així com un ATV vehicle tot terreny dotat d’erugues assignat a la Unitat de Rescat de Muntanya, que es manté alerta davant qualsevol incidència. Tots els parcs del Consorci, els 4 de professionals, 5 de voluntaris i els 15 parcs rurals d’emergència de bombers forestals de Generalitat, estan operatius davant qualsevol situació d’emergència.

Des del Consorci Provincial de Bombers es continua demanant molta precaució a la ciutadania, davant la previsió de l’empitjorament de la situació generada per la Borrasca Filomena.

En estos moments, l’Agència Estatal de Meteorologia manté per a hui divendres avis taronja per a l’interior de la província per acumulació de 15 cm/ 24 h, i per 4 cm de neu en tot el litoral, mentre que per al dissabte l’avís serà vermell per a tot l’interior a partir de 300 m, amb possibilitat d’acumular fins a 20 cm. Es recomana evitar qualsevol desplaçament innecessari en carretera, així com extremar les precaucions en l’ús dels sistemes de calefacció, vigilant el seu bon estat per a evitar incendis d’habitatge.

CatalanSpanish