23:03 - lunes, 4 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Bombers valencians participaran en l’extinció de l’incendi de Portugal

L’inspector cap del Consorci Provincial de Bombers de València, José Miguel Basset, ha aconseguit agilitar els tràmits necessaris perquè la Comunitat Valenciana puga participar en els relleus de suport a les labors d’extinció de l’incendi de Portugal a partir del divendres en cas de ser necessari.

La Generalitat Valenciana, a través de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, ja s’havia posat en contacte amb la Direcció general de Protecció Civil i Emergències per a oferir-li un operatiu de la Comunitat Valenciana que intervinga en els treballs per a extingir els incendis que assolen al país lusità.

Gràcies a la seua dilatada experiència en grups de treball internacionals, Basset s’ha posat en contacte directe amb els responsables de l’operatiu que s’ha desplaçat des de Madrid fins a Portugal, els qui han avaluat la situació i han acceptat l’oferiment realitzat per la Comunitat Valenciana.

Així, les gestions realitzades han donat com a resultat la inclusió d’un contingent de la Comunitat Valenciana en els relleus per a l’extinció. Per tant, als efectius desplaçats des de Madrid els rellevaran els d’Extremadura i els següents, en cas de ser necessari, seran els valencians.

L’operatiu estarà format per un contingent de 30 bombers dels tres Consorcis Provincials de València, Alacant i Castelló, al costat de dues unitats de Bombers Forestals de la Generalitat, i mitja dotzena d’autobombes que, en cas d’activar-se demà, estaran disponibles a partir del divendres. L’estructura de comandament operatiu serà del Consorci Provincial de Bombers de València, sempre sota la coordinació de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències.

Últimas noticias

Contenido relacionado