El Consorci Provincial de Bombers es reforça amb dos vehicles per a zones de neu

Són una moto de neu i un quad especialitzats per a accedir a masies, granges i zones de muntanya complicades davant les nevades.

El Consorci Provincial de Bombers ha reforçat la seua Unitat de Rescat de Muntanya en el que té a veure amb l’adquisició de dos vehicles especialitzats en l’accés ràpid a zones aïllades per neu. Es tracta d’una moto de neu per a rescats i vehicle AVT, un quad amb cadenes en comptes de rodes, dos potents vehicles que facilitaran l’accés ràpid a masies, granges i zones de muntanya d’accés complicat davant les nevades d’aquest hivern, d’acord a l’objectiu de donar la resposta més ràpida i eficaç als veïns de Castelló davant qualsevol emergència.

El diputat de Bombers, Luis Rubio, ha explicat que “tots dos vehicles estan dotats de cadenes especials per a avançar per la neu, preparats per a portar remolc i llitera de rescat. Aquest tipus de vehicles s’utilitzen quan cal accedir a una zona aïllada per la neu, en circumstàncies extremes en les quals és impossible accedir amb helicòpter o un altre vehicle”.

Una vegada rebuts els dos transports per a atendre emergències i facilitar ajuda en zones d’aïllament radical, ha començat el procés de formació perquè els bombers puguen optimitzar aquest nou recurs per a millorar l’assistència a l’interior de la província.

En aqueix sentit, Rubio ha explicat que “després de l’últim episodi de nevades el passat mes de gener, històric per la seua magnitud, els efectius coordinats pel Consorci Provincial de Bombers, van haver de realitzar fins a 20 rescats en zones aïllades, amb la dificultat que açò suposa per a accedir equipats amb raquetes de neu o helicòpters. És per açò que enguany i, en previsió que puguen repetir-se aqueixes nevades, hem equipat a la nostra unitat de rescat de muntanya amb aquests vehicles pensats per a aqueixes zones aïllades de més difícil accés a les quals no es pot arribar d’una altra manera”.

El diputat de Bombers també ha destacat que en aquest treball és “importantíssima la coordinació amb la Generalitat, gràcies a la qual els veïns de tota la província tenen garantida la millor atenció i capacitat de resposta davant qualsevol emergència per nevades”.

El dispositiu especial de prevenció de nevades i gelades del Consorci Provincial de Bombers compta amb més de 130 efectius.