Bonig adverteix: “L’educació dels alumnes valencians està en mans d’un comissari ideològic més preocupat en catalanitzar que a educar”

El PP liderarà una bateria d'iniciatives perquè a les aules entre la llibertat i isca el sectarisme.

PublicitatAVL

La Presidenta del Partido Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig, ha titllat de “preocupant” que l’educació dels alumnes valencians “estiga en mans d’un comissari ideològic com Marzà, més preocupat en catalanitzar i a seguir el full de ruta de Quim Torra que a educar”.

Bonig s’ha referit d’aquesta manera a la defensa del Botànic al fet que s’espie a les escoles valencianes i sobre aquest tema ha assenyalat que l'”hostilitat política” demostrada ahir per PSPV i Compromís “no ens acoquinarà perquè no farem un pas arrere per a denunciar aquesta imposició en els centres valencians”.

PublicitatRovira  

Així, ha assenyalat que “els que aposten per polititzar l’escola pública, els que la posen en risc, els que fugen d’un model plural i els que volen una escola pública mediocre són PSPV i Compromís. És el PP qui defensa una escola plural, lliure i despolititzada”.

La Presidenta del PPCV ha assenyalat que no solament l’adverteix el PP, l’adverteixen les famílies, els centres i els tribunals i ha recordat que en una sentència del TSJCV ja posava de manifest que hi havia municipis de la Comunitat Valenciana on el castellà “estava en perill” perquè “hi ha molts municipis on no hi ha oferta en llengua castellana”. Tant és així que es reconeixia que el 93% dels alumnes a la província a Castelló estudien només en línies en valencià, ha recordat.

“És molt trist que l’educació valenciana siga notícia nacional una vegada i una altra per l’espionatge i el sectarisme, i no per la seua excel·lència, perquè tenim grans professionals, un gran sistema i un gran potencial, però tot s’apaga en mans de Marzà”, ha assenyalat. En aquest punt ha denunciat la feblesa del conseller “que sempre està amagat” mentre envia als seus emissaris a defensar un model “sectari del qual parla tota Espanya”.

Així, Bonig ha titllat de “molt greu” que ahir el portaveu de Compromís reconeguera obertament que s’estava espiant en els col·legis valencians i que el “normalitzara” al mateix temps que ha qualificat de “lamentable” que ni tan sols sabera que aqueixes enquestes s’estan realitzant indistintament en centres públics i concertats.

“Això demostra en mans de qui està l’educació dels nostres fills, el desconeixement dels membres del Botànic pel que de debò passa a les aules demostra que només els guia el sectarisme”.

Torra i Puig, la dues cara de la mateixa moneda

“Torra i Puig són les dues cares de la mateixa moneda, obstinats a imposar una manera de pensar, una manera d’educar i una manera de parlar” un “pensament únic” que el PP no permetrà pel que ha anunciat una bateria de mesures per a aquest curs polític “perquè a les aules entre la llibertat i isca el sectarisme”.

“Ha sigut el PP el que ha estat des del minut un defensant la llibertat i la pluralitat, qui ha defensat l’ensenyament en valencià però sense imposicions, sense ser un element de divisió, o una eina d’enginyeria social per a controlar als menors, per a crear una societat a imatge i semblança seua”.

Des del PP, ha afegit, “rebutgem el model opac del comissari Marza, perquè no dirigeix l’educació, l’espia. Només li importa imposar el seu full de ruta per a aconseguir la catalanización de la societat valenciana”.

Publicitat