Bonig aguanta “de moment” fins el 26M

La presidenta demana tancar files en la Junta Directiva Autonòmica i centra en Ciudadanos el seu temor electoral.

La tensió es respirava ahir en la Plaça Amèrica, malgrat que alguns van rebre amb aplaudiments a Isabel Bonig, no tots estaven contents amb un resultat sense responsabilitats. Tant seguidors com detractors de la presidenta autonòmica saben que la seua única esperança per a sobreviure era sumar, i per molt que es remarcaren els 4.311 vots que van impedir la bolcada electoral, no suma.

La reunió, tot i les dramàtiques circumstàncies, va ser ràpida i amb l’absència de barons destacables com el president de la gestora Juan Ramón Adsuara, el diputat Vicente Betoret, el vicepresident de la Diputació de Castelló Vicent Sales o el cap de llista al senat per Alacant Pablo Ruz. Els casadistes, amb la ressaca de la derrota nacional, tampoc estan en una posició favorable per a donar una lliçó d’estratègia a Bonig.

En contradicció amb Gènova

Si al matí Casado demanava al partit un gir al centre i distanciar-se de VOX per a recuperar representació en les urnes, era un discurs més aviat al contrari el que llançava a la seua Junta Directiva Isabel Bonig, qui en contra de les directices de Casado, ha insistit que l’enemic és Ciudadanos, i és que la presidenta regional té pànic al fet que es materialitze un sorpasso en les eleccions municipals que la sentencie inequívocament a la dimissió.

Lluny de les crítiques de Gènova cap als barons territorials que han virat cap a VOX, Bonig continuava posant la seua mira en Toni Cantó i eixa pírrica diferència que fa feble el seu argumentari de liderar l’oposició. Per a Bonig Cantó està “eufòric perquè ha tret bon resultat, però òbviament el bloc de centre dreta el lidera el PPCV i Isabel Bonig”.

Sense crítiques, fins al 26M

Va ser un espai de poques crítiques, Bonig va reconéixer els mals resultats però no va haver-hi molts èmfasis. La presidenta va recordar que està per jugar la segona part del partit i era necessari mossegar-se la llengua i tancar files, un missatge que llançava amb una mirada fixa als assistents de la primera fila. El pànic a que algú li fera ombra ha sigut una constant durant la campanya que fins i tot va eixir a la llum els últims dies amb la filtració de missatges de whatsapp.

La presidenta regional manté l’esperança que s’invertisca el vot i es recuperen les capitals, en la majoria de casos les balances de vots estan al 50-50 i encara podrien haver-hi sorpreses que feren recuperar a un bloc de dretes la vara de comandament, però sense garantir que la mà que l’empunye siga del PP.

Bonig no va descartar unes primàries després de les eleccions, frases com “ja veurem”, “de moment” era quasi una constant en el discurs d’Isabel Bonig i fins i tot en les breus paraules d’Eva Ortiz. Caldrà veure si dins de quatre setmanes queda algun triomf que celebrar o es destaparà definitivament la caixa dels trons.

Relació amb Ximo Puig

Finalment, la presidenta del PPCV ha recordat que durant esta legislatura que ha acabat ha donat la mà moltes vegades a Puig per a poder fer una política centrada i aglutinar els interessos de la majoria de valencians, castellonencs i alacantins en infraestructures, en sanitat, en educació.

“Ara li torne a donar la mà, perquè a mi em preocupa el Govern de la Generalitat. Som un partit responsable, no som trilers, i li recomane prudència i serenitat a l’hora de conformar Govern. Ja ha tingut de socis als nacionalistes de Compromís i ara suma als radicals de Podemos. Amb el PPCV no tindrà cap problema de convivència, serem fermes però lleials”.

Publicitat