Bonig assegura que la Comunitat és el mur de contenció del nacionalisme

Així ho ha manifestat durant el debat organitzat per la Fundació Villacisneros sobre “La resposta al següent pas del nacionalisme” en el qual ha intervingut al costat del senador per Balears del PP José Ramón Bauzá; l’expresidenta d’UPyD Rosa Díez; l’exsecretari general de Comissió Obreres José María Fidalgo i el portaveu de Ciutadans, Juan Carlos Girauta.
Bonig ha criticat les accions polítiques dutes a terme pel president i la vicepresidenta del Govern valencià, Ximo Puig i Mónica Oltra, perquè actuen com Podemos des de “el ressentiment social i l’odi” i estan promovent una “democràcia de baixa qualitat” que no actuen enfront de l’independentisme.
Així mateix, ha criticat que parteix de la societat “no es rebel·len ni discrepen” per “por” al fet que se’ls ratlle “d’antivalencians o anticatalans”, al que ha postil·lat cal reivindicar la figura dels espanyols i Espanya.
“No cal donar-li cap concessió a cap nacionalisme perquè solament volen limitar les llibertats dels espanyols”, ha repetit en diverses ocasions durant la seua intervenció.
Per la seua banda, Bauzá ha coincidit amb el discurs de Bonig i ha assegurat que el diàleg “està molt bé” però “concessions cap” perquè “cada concessió a un independentista és un pas perdut”.
El senador del PP per Balears ha assenyalat que els pactes per l’educació o les pensions “està molt bé” però ha defensat que s’ha de realitzar un “pacte per a la unitat d’Espanya” perquè és el que fa que Espanya siga “un gran país i un gran regne”.