Bonig exigeix que “defensen ja a la Comunitat de l’atac de l’independentisme català”

La presidenta regional del PPCV, Isabel Bonig, ha rebutjat avui les paraules del diputat d’ERC al Congrés Joan Tardà amb les quals anima als valencians a seguir el procés independentista català. Per Bonig “aquestes declaracions són una ofensa per al poble valencià que se sent orgullós de la seua història i la seua cultura i que sempre s’ha mostrat involucrat en la construcció del projecte comú d’Espanya”.

La presidenta del PPCV ha assenyalat que “el més preocupant és el silenci de Ximo Puig i Mónica Oltra davant aquest atac a l’autonomia valenciana”. Bonig ha exigit a Puig i Oltra “que com a President i vicepresidenta de tots els valencians isquen a defensar ja a la Comunitat de l’atac de l’independentisme català”.

“La falta de reacció exhibida fins ara per tots dos els converteix en còmplices de les paraules de Tardà, i deixa desemparats als valencians que tenen una cultura, una llengua, una història, un patrimoni i una idiosincràsia que gens té a veure amb l’ensomni dels Països Catalans que abanderen Tardà i els altres actors del pols de l’independentisme català contra l’Estat”, ha manifestat.

Isabel Bonig ha alertat que aquest tipus d’actituds fan témer que l’actual Govern valencià “no estiga a l’altura per poder guiar les destinacions de la Comunitat”. La presidenta del PPCV ha advertit que

El Partit Popular “va a seguir sent la barrera contra la lacra independentista perquè no volem que passada a la Comunitat el mateix que a Catalunya”. Així ha recordat “l’enorme forat econòmic que ha suposat per als catalans l’èxode d’empreses anés de la seua autonomia. Això no succeirà aquí.”

“No estan a l’altura”

“Puig i Oltra no han respost a aquest menyspreu contra els valencians”, ha explicat Bonig. I aquesta actitud “pot suposar dues coses, o bé que no s’atreveixen a contestar a Tardà, o bé que els ha fet de teloners i no tenen valor per explicar-los als valencians que ells estan en la mateixa sintonia que un dels líders de l’independentisme català”.

En qualsevol dels casos, Bonig ha lamentat “la falta de reflexos del Govern valencià, el full de ruta que estan marcant els independentistes de Compromís, la feblesa dels socialistes valencians i la desprotecció dels valors més elementals del poble valencià per part del tripartit”.