Bonig assegura inversions per a la comarca del Camp del Túria

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha anunciat que un dels primers compromisos que assumirà quan arribe a la Generalitat serà la construcció del centre de Dia i la Residència per a Discapacitats de Llíria

Bonig ha visitat acompanyada per la portaveu del PP de Llíria, Reme Mazzolari, l’alcalde de Benaguasil, Ximo Segarra, altres alcaldes i regidors de la comarca, els terrenys de l’antiga penitenciaria en els quals s’ha projectat el centre de menors i ha alertat que esta ubicació “no és la més adequada per a aconseguir la integració social dels menors i garantir l’atenció que estos requereixen, tant per la distància dels centres educatius i sanitaris com per la falta de comunicacions mitjançant transport públic”.

Bonig s’ha reunit esta vesprada a Llíria amb associacions de pares de xiquets amb discapacitat i plataformes de veïns, als quals ha traslladat que “si el Consell de Puig i Oltra i la Diputació de València no els escolta ni fa cas a les seues reivindicacions, ací està el PPCV per a servir d’altaveu”.

Per a Bonig “Oltra, en lloc d’assumir la seua responsabilitat i cuidar dels menors tutelats pel Consell, vol portar-los a Llíria a un edifici que no reuneix les condicions, ja que, entre altres deficiències, té aluminosis. No estem en contra dels centres de menors, sinó a favor que Oltra assumisca la seua responsabilitat” i que els menors “siguen atesos en centres que reunisquen totes les garanties”.

Així, ha explicat que Llíria necessita un centre de dia i una residència per a discapacitats un projecte “molt demandat i necessari perquè els pares puguen tenir un lloc per als seus fills en les millors condicions”. Existeix un conveni aprovat per tots els grups i els terrenys ja estan a la disposició de la Generalitat de manera que, “l’única cosa que falta és que Puig i Oltra tinguen la sensibilitat suficient per a construir-los”.

Bonig ha visitat, prèviament a la reunió, els terrenys de l’antiga penitenciaria, en els quals la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, pretén instal·lar un centre de menors. La presidenta del PPCV ha alertat que esta ubicació “no és la més adequada per a aconseguir la integració social dels menors i garantir l’atenció que estos requereixen, tant per la distància dels centres educatius i sanitaris com per la falta de comunicacions mitjançant transport públic”.

En esta línia, Bonig ha assenyalat que Oltra hauria de rehabilitar el centre de Menors de Monteolivete per a acollir als xiquets i joves però, tant Puig com Oltra “volen tapar el problema social, portar als menors a un lloc que no reuneix les condicions i desfer-se d’una reclamació històrica de Llíria i la comarca”.

“En canvi, els veïns de Llíria fa temps que reclamen una residència per a persones amb discapacitat però les seues peticions no són escoltades”, ha manifestat. Esta residència se situaria en altres terrenys del municipi. “El Consell deia que anava a escoltar la veu del poble, però sembla que solament li interessa el que diga la vicepresidenta Oltra, la gestió de la qual en centres de menors ha sigut un absolut desastre”, ha assenyalat Bonig.

“Les persones amb discapacitat de la comarca tenen tot el dret a ser ateses prop de casa. Necessiten una atenció especial i personalitzada que ara com ara és escassa, la qual cosa els genera també un greu perjudici”, ha afegit.

Bonig ha recordat que en 2011 es van iniciar les gestions per a la cessió del sòl necessari per a construcció d’esta instal·lació com a resultat de l’acord de tots els grups, i que a més es va redactar un projecte supervisat i validat pels tècnics de la conselleria de Benestar Social.