Bonig creu que hi haurà investidura de Puig si el Botànic “arriba viu” i critica el “paripé” de negociació

Exigeu que el "césar" Pedro Sánchez acudisca a la presa de possessió amb el canvi de model de finançament i no "en Falcon"

PublicitatAVL

La líder del PP valencià, Isabel Bonig, ha confirmat aquest divendres al president de Les Corts, Enric Morera, que el seu grup no recolzarà la investidura del socialista Ximo Puig per a revalidar al capdavant de la Generalitat i ha criticat que el ‘president’ prendrà possessió el diumenge 16 “si arriben vius” els tres partits del Botànic (PSPV, Compromís i Unides Podem).

Fins llavors, ha afirmat que li “preocupa realment l’espectacle que estan donant en aquesta negociació”, doncs més enllà de les converses secretes, creu que les tres parts estan en “un paripé que s’està radiant massa en els mitjans de comunicació amb les exigències”. “Hem vist que no importava el fons del projecte, sinó el repartiment de les cadires, butaques i conselleries”, ha manifestat.

PublicitatRovira  

Així ho ha afirmat en declaracions als mitjans en els passadissos de Les Corts després de la reunió amb Morera, la segona en la ronda de contactes amb els sis grups per a conéixer si recolzaran la investidura de Puig. El dilluns, 10 de juny, continuen amb Ciutadans i els partits del Botànic.

Bonig ha assegurat que veu innecessari aquest procés perquè “la cosa està molt clara”, encara que ha recalcat que els ‘populars’ mantindran el respecte institucional. “Òbviament” no recolzaran la investidura de Puig perquè “entre d’altres coses, ningú s’ha posat en contacte amb el PP”, ha subratllat.

Ha advertit que el PSPV, “el partit majoritari, està en mans de huit diputats de l’extrema esquerra de Podem, que exigeix una vicepresidència i dos conselleries”. “I anem a veure què conselleries”, ha alertat, per a tornar a lamentar que “venim d’una legislatura de paralització i molt poca gestió i anem a una altra de pitjor gestió i nul·la acció, amb unes discrepàncies importants”.

Davant aquesta situació, creu que “el PSPV i Puig haurien de saber que no tot val a l’hora de governar” i que “és increïble que tot estiga girant entorn de la vicepresidències i acords i ningú s’ocupe dels valencians”.

Respecte a la presa de possessió, si finalment se celebra el diumenge 16 després del debat d’investidura del dimecres, la síndica ha exigit que “si és veritat que vé Pedro Sánchez –president del Govern en funcions i del PSOE– no venja en Falcon per a assistir a grans festivals i porte el canvi del model de finançament autonòmic o un compromís ferm, com va dir a l’abril de 2018”.

Ara bé, ha denunciat que obrir Les Corts un diumenge suposa un gasto innecessari quan l’acte es podria celebrar el divendres. Com, segons ella, “pareix que no li vé bé a Sánchez”, ha instat al fet que es faça el següent dilluns “quan està tot el personal en funcionament”.

“No diré allò que va dir (Mónica) Oltra -vicepresidenta del Consell en funcions i coportaveu de Compromís- que els diumenges són per a passejar amb la família o anar a missa”, ha ironitzat, i ha emfatitzat que “obrir Les Corts perquè venja el ‘césar’ està molt bé, però ja que vé que almenys venja amb inversions i fets”. S’ha mostrat “convençuda que Puig exigirà el mateix a Sánchez que a (Mariano) Rajoy -expresident del Govern i del PP-“.

EXIGEIX RESPECTE EN LA CELEBRACIÓ

Bonig ha tirat la vista arrere i ha recordat que en el canvi de govern en 2015 a la Comunitat del PP al Botànic “es va celebrar també un diumenge i hi havia moltíssima gent en el carrer celebrant, una cosa normal”. Eixe dia, al PP no li va agradar “la forma amb la qual el PSOE va despedir (Alberto) Fabra -‘expresident’–, amb aquella xaranga i cançons ofensives”.

Per a evitar que es repetisca, ha cridat a “mai traspassar el respecte als teus adversaris” i que el PSOE “estiga a l’altura d’un partit democràtic”, si bé ha reconegut que “és just, legítim i democràtic que la gent celebre la reedició del Botànic”.

OPOSICIÓ “DURA I FISCALITZADORA”

De cara als pròxims quatre anys, ha promès que el PP continuarà amb la seua oposició “dura, fiscalitzadora i tendint la mà en qüestions fonamentals”, com abordar el canvi de finançament “sense cap tipus de dilació”, i l’educació, els serveis socials i la sanitat com a eixos.

Ha lamentat sobre este tema que “mentre es parla de les butaques, tots els dies ixen notícies sobre els problemes dels valencians, als quals ningú està atenent, ni tan sols el govern en funcions”. Com a exemple, ha tornat a apuntar l’Atenció Primària, la sanitat en període vacacional, les substitucions de metges o “els problemes en educació amb les sentències nombrosíssimes; una darrere d’una altra la garrotada”.

Mentrestant, ha carregat contra Oltra per “seguir amagada sense donar explicacions de què va a passar després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia que tomba l’adjudicació de les residències públiques per baixes temeràries, on se li va indicar que hi ha retallades en el menjar als ancians”.

“En 2016 li vaig estendre la mà a Puig: si haguera sigut valent, hui estaríem reescrivint la història de la Comunitat, però va preferir estar amb els nacionalistes i hui amb l”extrema extrema’ esquerra que el va a emmanillar”, ha reblat.