```
viernes, 26 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Bonig i Maroto presenten la ponència social del PP en València

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha destacat que l’èxit del 18 Congrés Popular “vindrà determinat per dos factors: el rearmament ideològic i la millora dels mecanismes de participació dels afiliats”.

Isabel Bonig s’ha pronunciat en aquests termes durant la seua intervenció en l’acte de presentació de la Ponència Social del PP, en el qual ha participat al costat del sotssecretari de Sectorial del PP i coordinador dels treballs, Javier Maroto, i el president del PP de la província de València, Vicente Betoret.

Bonig ha defensat que el PP “ha de tornar a presentar-se davant els ciutadans com el que sempre hem sigut, un partit sense complexos, i per açò aquest serà un congrés en el qual no es defugirà cap debat. Els afiliats tenen ganes de debatre i bona mostra d’açò és el nombre rècord d’esmenes que s’han presentat a totes les ponències, amb l’aportació exemplar de les estructures provincials de la Comunitat Valenciana”, ha incidit.

La presidenta del PPCV, que ha agraït a Javier Maroto haver treballat la ponència al costat d’ell, Juanma Moreno, Pedro Antonio Sánchez i José Antonio Monago, ha subratllat que el text “és una de les principals eines que tenim en la nostra mà per a combatre la falsa superioritat moral de l’esquerra, la seua demagògia i el seu sectarisme”.

En aquest sentit, ha lamentat que a la Comunitat Valenciana estem vivint “les desastroses conseqüències d’un govern sectari, que amb el pretext de rescatar persones, va arribar a les institucions per a rescatar-se a si mateix i als seus”.

“Per açò hem presentat tantes esmenes a la ponència social –ha afegit-. Perquè veient el que estan fent en la CV, és més necessari que mai que el nostre partit en l’àmbit nacional actue decididament en una sèrie de matèries”.

Esmenes del PPCV a la Ponència Social

Així, s’ha referit especialment a dues d’elles: la custòdia compartida i la definició de competències i finançament per a prestar els serveis socials.

En el primer cas, Isabel Bonig considera que una societat avançada “ha de legislar sempre tenint com a base la igualtat d’oportunitats. No és concebible que partits com el PSPV, als dirigents del qual se’ls omple la boca cada dia predicant i asseient doctrina sobre la igualtat, no reconeguen aqueix principi entre els progenitors”.

Per açò, el text que defensa el PPCV estableix que els menors tenen el dret a conviure amb tots dos progenitors, tal com va ser proclamat per la Convenció sobre els Drets del Xiquet, i té com a finalitat el manteniment dels llaços d’afectivitat amb tots dos progenitors i amb açò la disminució de la conflictivitat entre tots dos, a més de la corresponsabilitat parental en la cura i atenció dels fills i la distribució igualitària de rols socials entre homes i dones.

“Sabem del que parlem –ha assenyalat Bonig-. La Comunitat Valenciana, amb un govern del Partit Popular, va aprovar la normativa més avançada d’Espanya en aquesta matèria i avui dia, en comunitats com Catalunya, Aragó i Navarra, la custòdia compartida és el sistema preferent”.

D’altra banda, el PPCV ha presentat una esmena per a establir un marc normatiu comú de drets i serveis socials que regule les rendes mínimes d’inserció, la coordinació sociosanitària i els plans d’activació per a evitar demora en la dependència.

La dirigent popular ha ressaltat que l’objectiu “és garantir als ciutadans la prestació d’uns serveis socials adequats, eficients i sobretot de la màxima qualitat”.

Degradació dels serveis socials amb l’actual Consell

En aquest punt, ha criticat que a la Comunitat “estem assistint a una delegació progressiva de la gestió social des de la Generalitat cap a les entitats locals sense dotar-los d’un marc estable de finançament per a poder prestar i gestionar aquests serveis. L’única cosa que està generant aquesta situació és l’asfíxia dels Ajuntaments i que siguen aquests els que hagen d’assumir la responsabilitat per la caòtica gestió de la Generalitat i, especialment, de la Vicepresidenta, Mónica Oltra”.

“Amb aqueixa mateixa finalitat el GPP va presentar una Proposició de Llei de Finançament Just per a les Entitats Locals de la Comunitat”, ha recordat Bonig.

Finalment, la presidenta del PPCV ha posat en relleu “el sectarisme que impregna l’acció del Consell. Oltra va arribar prometent el renaixement de la Comunitat i dels més desfavorits i l’única realitat és que destinen menys diners a polítiques socials, mantenen el copagament, segueixen retallant en drets socials i en l’única cosa que creixen és en nombre d’assessors, en escàndols i en endollats amb sous públics”.

“El Consell no inverteix en persona, inverteix en personal”

El president del PP de la província de València, Vicente Betoret, ha denunciat avui que a la Comunitat “hem assistit a la defunció de les polítiques socials”, ja que aquest Consell “no inverteix en persones, inverteix en personal, un Consell que s’ha convertit en l’INEM del tripartit, uns endolls que li costen 80 euros a cada valencià”.

Tant és així que, segons ha explicat, mentre Espanya accelera la seua recuperació la Comunitat desaccelera les seues polítiques socials, i redueix en quasi un 2,5% la despesa social i l’atenció a les persones.

Així, ha assenyalat que serà el PP “l’encarregat de traure dels despatxos la política social i de retornar-li-la a les famílies, als majors, als discapacitats, als aturats, als nous empresaris, als quals veuen en el nostre territori una oportunitat per a créixer, als menors i als més necessitats”. En aquest sentit ha apostat per “connectar universitat i l’empresa”.

Últimas noticias

Contenido relacionado