Bonig: “Puig plora com a socialista el que no ha sabut defensar com a valencià”

Bonig lamenta que Puig abandone la reivindicació pel canvi de model de finançament.

La síndica del GPP en Les Corts, Isabel Bonig, ha lamentat avui en la sessió de control de les Corts que el president Puig “haja abandonat la reivindicació pel canvi de model de finançament autonòmic” després del canvi en el govern d’Espanya.

“El finançament del model autonòmic ha passat de ser una exigència primordial d’aquest Consell a alguna cosa secundari. Ha desaparegut del discurs i ja no vehemència en la reivindicació, ni escarafalls del conseller Soler. Ja no se sent alló de”exigirem-reclamarem”, les pancartes han desaparegut i la “plataforma per un finançament just” fa quinze dies que està ‘calledeta’. Han retirat en el Senat totes les esmenes que demanaven en els pressupostos major inversió i millor finançament. Fins i tot han retirat la petició de compareixença de Puig en el Senat per a explicar la necessitat d’un canvi de finançament. Ara ja no és el PP qui ho paralitza com deien, perquè ho han retirat ells mateixos”.
Isabel Bonig ha assenyalat que “a Puig no els fan molt cas a Madrid. Nosaltres vam tindre valor, coratge i valentia de reclamar el que era just, de signar una declaració per a millorar l’infrafinançament governant el PP a Madrid. Puig ara plora com a socialista el que no ha sabut defensar com a valencià”.

Respecte al nou govern, Bonig ha mostrat la seua alegria perquè “Sánchez haja seguit el criteri del PPCV a l’hora de nomenar el seu govern i que haja apostat per dones. La presidenta, la secretària general i dos dels tres portaveus adjuntes són dones”.
Bonig també ha volgut agrair públicament a totes les ONG’s i entitats privades, especialment Creu Roja i l’Església catòlica als qui este Consell retira les ajudes, la seua solidaritat amb els passatgers del buc Aquarius “Esta Comunitat és solidària”. I ha demanat a Puig que “amb l’arribada del buc deixen actuar als professionals i no convertisquen la seua arribada a Port en un espectacle televisiu”.

Així mateix, Bonig s’ha referit a la situació educativa. “El seu govern en dos mesos ha rebut dues garrotades judicials. En qualsevol sistema hagueren dimitit o cessat al responsable d’este desastre, el senyor Marzá. Els tribunals han dit que este govern no ofereix castellà en algunes zones, i que no hi ha llibertat. També han tombat l’eliminació de concerts assenyalant que és arbitrària i il·legal, un abús de poder. Retallen drets com el fonamental de les famílies a triar la llengua en què volen educar als seus fills. Ahir es va obrir una comissió bilateral sobre la nova llei de l’estafa lingüística. Espere que vosté que va dir que anava a alçar eixa comissió, no traïsca a esta terra amb eixe pacte secret del senyor Sánchez amb els separatistes catalans per a establir ací el mateix full de ruta de l’independentisme que a Catalunya”.

També s’ha referit a l’obertura de Punt. “Ja estem veient que és una tercera traïció a esta terra, una televisió pública que s’està convertint en la sucursal de TV3 ací en la nostra terra, la Comunitat Valenciana”.