Bonig: “És una vergonya que Puig rescate empreses privades amb diners públics mentre a la porta del Palau es manifesten col·lectius que no cobren”

"En 2016 vaig oferir un pacte a Puig i el va rebutjar. El PPCV lluita i pacta pels valencians, però no per un President que rescata empreses privades amb diners públics"

372

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha assenyalat hui que “és una vergonya que el President de la Generalitat, Ximo Puig, rescate empreses privades amb diners públics mentre a la porta del Palau es manifesten col·lectius que no cobren”.

Bonig s’ha pronunciat així en la clausura de l’escola d’estiu sobre municipalisme organitzada pel PP de Castelló que s’ha celebrat hui a Benicàssim. Al costat de Bonig han intervingut en la clausura la sotssecretària de Política Social del Partit Popular, Bufona Gamarra, i el president del PP de la província de Castelló, Miguel Barrachina.

“Puig té un problema, i no l’ha creat el PPCV, que mire als seus socis de Govern, ho té amb els seus”, ha assenyalat Isabel Bonig. La presidenta del PPCV ha recordat que en 2016 ja li va oferir un pacte a Puig i el va rebutjar, “preferia estar amb Podemos i nacionalistes de Compromís”. “Crec que li queda poc per a vindre a demanar-nos ajuda, però el PPCV baralla i pacta pels valencians, però no per un President que rescata empreses privades amb diners públics, on a més té interessos”, ha indicat en relació a la quitació de l’IVF a l’empresa de la qual Puig és accionista.

“Puig està tardant a donar explicacions, a comparéixer en Les Corts i a donar la documentació que li hem demanat. Si res ha d’amagar que pose la documentació a la disposició de l’oposició o ens veurem en els tribunals”, ha assenyalat la presidenta del PPCV. Així mateix, Bonig ha indicat que si Oltra no li demana a Puig transparència i explicacions “Compromís serà còmplice de l’obscurantisme de Puig”. “Volem saber i demanem la mateixa coherència i responsabilitat política que demanaven ells. La setmana que ve espere dia i hora perquè Puig vinga a les Corts”.

“Amb diners dels valencians Puig ha rescatat una empresa en la qual té interessos. És una vergonya perquè mentre això passa a la porta del Palau de la Generalitat es manifesten les netejadores de col·legis i instituts que no cobren les seues nòmines, les persones que no cobren en dependència, els xiquets que segueixen en barracons i les persones que esperen més de sis mesos per a poder ser operats”, ha criticat.

Bonig ha manifestat que la política “requereix confiança de tu a tu amb els ciutadans, i el PPCV té l’estructura, la implantació en territoris i el sentit comú i la bona gestió. En altres partits només veiem tacticismo polític i mentrestant, Espanya està paralitzada. El que no vol Sánchez ho recull Puig. Puig ho recull tot: les subvencions per als seus germans i la publicitat per als seus amics”, ha conclòs.