Bonig: “Puig se’n va a la Xina en plena tempesta per no donar explicacions en la sessió de control”

La síndica del Grup Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig, ha lamentat la casualitat que, precisament en aquests moments, no hi haja sessió de control al president de la Generalitat en el proper ple. “No hi ha sessió de control perquè Puig se’n va a la Xina. No hi haurà sessió de control, ni res de res ni en la Xina. Puig se’n va a la Xina en plena tempesta per no donar explicacions”.

Bonig ha manifestat després de la reunió de la Junta de Síndics que “es va fora amb una delegació comercial allén els mars. Tots recordem el que deia l’oposició llavors. Però abans, amb el PP, quan anaven a aquests viatges portaven inversions, com la implantació de la Berkeley a València que és una de les millors escoles musicals del món”.

Isabel Bonig ha manifestat que el PP ha sol·licitat en la Junta de Síndics la compareixença de la vicepresidenta en ple del Consell perquè explique els greus successos ocorreguts fa setmanes en un centre de menors de la Generalitat a Alacant amb dos xiquetes baix la tutela de la Generalitat i al centre de menors de Nules. Els fets són tan greus que ningú respon. No vull imaginar el que faria i diria Oltra si això ocorregués amb el PP”.

La síndica popular ha explicat que malgrat que la gravetat dels successos “no s’ha obert cap recerca, ni cap responsabilitat, ni ningú respon, ni s’explica que mesures es van a adoptar per evitar que es repetisquen en el futur. Estem parlant de fets molt greus amb agressions sexuals a menors. Algú ha d’assumir responsabilitats polítiques perquè la senyora Oltra està amagada qüasi un mes després i demana responsabilitats de tot menys de la seua pròpia gestió”.

Isabel Bonig també ha anunciat la proposta del PP que 2019 siga declarat any vicentí amb motiu del VI Centenari de la mort de Sant Vicent Ferrer. “Sol·licitem a la resta de grups que donen suport a aquesta iniciativa per emprendre activitats públiques i privades per aquest motiu. Aquesta celebració és important més enllà de les creences religioses per ser un valencià universal. Espere que el sectarisme ideològic no s’apodere dels grups i donen suport a la figura de qui, a més de religiós, va ser un magnífic polític, orador i bon valencià”.

Finalment, la també presidenta del PPCV s’ha referit a la petició de creació d’una comissió de recerca en Les Corts sobre la trama B del finançament de PSPV i Bloc-Compromís en les eleccions de 2007 i 2008. “El PP està a favor d’aquesta comissió de recerca dels comptes de PSPV i Compromís. No és una qüestió jurídica sinó política”.

“Ja que el 16 de juliol de 2016 ja es va aprovar una comissió per controlar els comptes del PP en la campanya de 2007 sol·licitem que s’amplie l’objecte d’aquesta comissió pendent. És legal i fa falta un acord. La Junta és sobirana per ampliar l’objecte de la comissió si hi ha acord unànime. Si no ho secunden, tindrien difícil explicació. No vull pensar que el PSPV i Bloc han dit sí a aquesta Comissió sabent que no es podia tramitar. Això es diu enganyar als valencians. Si hi ha voluntat es pot fer. Amb el mateix esperit de conéixer la veritat els demanem que facen costat a l’acord”, ha conclòs.