Bonig al·lega que Zaplana des de 2008 està “retirat de la vida política”.

El PPCV insta al Consell a personar-se també en les causes sobre el finançament del PSPV i del Bloc

La presidenta del PP de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha afirmat aquest dimecres que els sembla “bé” que el Govern valencià vaja a personar-se en la causa contra Eduardo Zaplana, encara que espera que es personen també en la qual fa referència al finançament del PSPV-PSOE i del Bloc.

Bonig ha assenyalat en els passadissos de Les Corts que la detenció de Zaplana demostra que l’Estat de dret i les institucions “funcionen”, doncs “sigues igual” ser membre de la Casa real, del Partit Socialista, de Bloc, del PP, del PdeCat, de CIU, del PNB, o ser president, ministre o diputat. “Al final la Justícia actua” i els tribunals “determinen les responsabilitats judicials”, ha indicat Bonig, qui ha defensat que, pel que fa a les responsabilitats polítiques, el seu partit “ha pres mesures en tots els casos”.

En el cas d’Eduardo Zaplana, ha recordat que des de 2008 està “retirat de la vida política” i és un militant del PP, però “immediatament es va adoptar la decisió” d’obrir-li un expedient informatiu i suspendre-li cautelarment de militància. “Els fets són del passat i estan en seu judicial; per tant seran els tribunals els que determinaran la responsabilitat penal o judicial, perquè les polítiques s’han assumit”, ha asseverat Bonig, qui ha mostrat el seu respecte tant a la presumpció d’innocència com a l’actuació judicial i de la Policia.

La dirigent del PPCV ha indicat que són “coherents” i quan els han demanat responsabilitats polítiques les han assumit, per la qual cosa ara els dirigents del PSPV, Ximo Puig; del Bloc, Enric Morera, i de Compromís, Mónica Oltra, han d’assumir “la mateixa responsabilitat política que li exigien al PP; ni més, ni menys”. Per açò, ha instat al Consell a actuar amb “responsabilitat política” i amb “credibilitat”, i a personar-se en la causa que se segueix en diversos jutjats de Benidorm, Gandia i Madrid sobre contractacions amb l’empresa Crespo Gomar, on hi ha “diners presumptament desviats al PSPV i Compromís de la caixa pública espanyola”.

Ha destacat que el Consell del PP, amb Alberto Fabra com a president, “es va personar en moltes causes”, i per açò espera que l’actual Consell, que ha donat en el passat “lliçons de moral”, ho faça en la referida a contractacions de Acuamed i els Ministeris de Sanitat i d’Habitatge. Preguntada sobre la “contundència” amb la qual el PP ha actuat amb Zaplana, ha afirmat que es va actuar “exactament igual” amb Ignacio González o amb Francisco Granados, doncs quan hi ha una detenció, i més d’una persona que ha sigut “important” en el partit, s’adopta una mesura “dura, difícil i complicada” prevista en els estatuts.

CatalàEspañol