La borrasca ‘Gloria’ arriba a la Comunitat Valenciana

S'activa l'alerta roja per nevades de fins a 20 centímetres a l'interior i litoral nord d'Alacant i a l'interior sud de València, i l'alerta taronja a l'interior nord de Castelló.

PublicitatAVL

El temporal ‘Gloria’ arriba este diumenge a la Comunitat Valenciana, on s’esperen precipitacions localment fortes i persistents en el sud de València i nord d’Alacant. També vindrà acompanyada de nevades importants a l’interior i ratxes de vent molt fort en la meitat sud del litoral, segons la predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). El temporal activa l’avís roig amb una previsió d’ones de 7 i 8 metres, vents nord-est de força 9 i deixa neu a l’interior de Castelló.

S’activa l’alerta roja per nevades de fins a 20 centímetres a l’interior i litoral nord d’Alacant i a l’interior sud de València, i l’alerta taronja a l’interior nord de Castelló.

PublicitatRovira  

L’interior de Castelló ja ha patit les primeres neus, obligant a activar el protocol llevaneu, segons informa el Consorci Provincial de Bombers, posant en funcionament 9 màquines per a facilitar rutes de nevada en les carreteres de l’interior nord de la província com són Els Ports-Tinença de Benifassà, l’Alt Maestrat i l’Alcalten.

D’altra banda, l’Aeroport d’Alacant-Elx no admetrà trànsit des de les 13.00 de hui fins a les 13.00 de demà per la previsió de vents i pluja.

Segons dades de l’Observatori Meteorològic de Morella, ens trobem amb una Temperatura mínima d’1,0 °C, 1019,0 hPa de pressió atmosfèrica, pluja i neu de 4,0 mm.

Alguns ajuntaments, com el de la Vilafranca, han aprofitat les xarxes socials per sol·licitar que no es circule a causa de la neu i el treball dels serveis d’emergències a les rutes.

https://platform.twitter.com/widgets.js